23. avg 2012 11:41
Si ne upam napisat ene knjige dr. Comforta, v odličnem prevodu Branka Gradišnika, kie ja napisan kot kuharska knjiga, vendar to ni. Recepti pa so odlični. Pa ne redijo.
F r i n a
23. avg 2012 11:41
Si ne upam napisat ene knjige dr. Comforta, v odličnem prevodu Branka Gradišnika, kie ja napisan kot kuharska knjiga, vendar to ni. Recepti pa so odlični. Pa ne redijo.
F r i n a
23. avg 2012 16:10
Zame magična: Chitra Banerjee Divakaruni: Mistress of Spices. Ne vem, če jo imamo tudi v slovenskem prevodu (na Cobiss-u je nisem našla). Se pa dobi v izvirniku v kar precej slovenskih knjižnicah.
barbara_s
23. avg 2012 18:55
frina: hihi, bom že nekako našel ;)
barbara_s: točno to sem tudi rekel ja. Mi je vseeno ali v slo.,nem. ali pa v ang.
V ang. je včasih še bolje, saj se pri prevodih marsikaj spremeni.
Mamamia: Res je ja. Dobra!
23. avg 2012 20:21
Pred kratkim prebrala žepnico Dobimo se v slaščičarni avtorice Jenny Colgan,lahko poletno sproščujoče branje.V knjici pa se najde kar nekaj receptov.
chappy
23. avg 2012 20:35
Chappy, si me za nekaj minut prehitela, ravno sem hotela napisat ta naslov. Pred kratkim sem jo prebrala in tudi že spekla limonov kolač in muffine in sem PRESREEEEČNA, ker so muffini končno tako mehki, da se stopijo v ustih (o kalorijah pa ne bi v tej temi ). Skratka, ta knjiga je postala moja kuharska knjiga.
Lp, Asja
24. mar 2016 11:28
Ali je kaj novega odkritega na tem področju?
rdkapica
24. mar 2016 20:48
Anthony Bourdain: KUHINJA: STROGO ZAUPNO,Prigode iz kulinaričnega podzemlja
James F. Twyman: Ljubezen, bog in umetnost francoske kuhinje
Andrea Camilleri: serija kriminalk o inšpektorju Montalbanu, naslovov se zdajle ne spomnim, dogajajo se na Siciliji
Jean Luc Bannalec, spet serija kriminalk, ki se dogajajo v Bretaniji.
Recetov v teh knjigah ni, je pa inšpektor Montalbano zelo tečen, ko je lačen. V seriji, ki se dogaja v Bretaniji pa komisar, ime sem pozabila, uživa v posebnostih bretonske kulinarike, odveč je poudariti, da je popoln kofeinski odvisnik. So pa opisi Bretanije taki, da bi kar takoj odpotovala tja.
ricka
26. mar 2016 21:41
Jenny Colgan: Najlepša čokoladnica v Parizu
Engie
27. mar 2016 9:03
Pred kratkim sem prebrala Mala obalna pekarna.
buča
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki v curry omaki z ohrovtom
Sladki greh