2. jan 2021 9:40
Pokanje jajc pri kuhanju ima svoje muhe. Kadar lahko načrtujem naprej, jih dam iz hladilnika vsaj pol ure pred kuhanjem in do vretja kuham na zelo majhnem ognju. Dobro se skuhajo tudi v posodah tipa AMC - se pravi z odebeljeni dnom. V taki posodi dam na dno vode le za prst, skuhajo se v pari, tudi če počijo, se beljak ne razleze preveč, oziroma, ne dobi vodenega priokusa. Verjetno bi se obneslo tudi pri navadnih posodah, le toliko je treba poskrbeti, da voda pred koncem kuhanja povsem ne izhlapi. Nisem pa še preizkusila kuhanja v posodi za kuhanje nad paro. Mislim, da bi šlo, a bi bilo treba čas kuhanja verjetno podaljšati? Med nasveti sem prebrala tudi, da koristi, če daš v vodo žlico polnomastnega mleka. Izkušnja: včasih deluje, ne pa vedno.
PS. Drobnejši, ko je jajček, manj nevarnosti je, da bi pokal. Da ponovno potrdim, kar sem imela v spominu, sem pravkar skuhala 6 drobnih, izvenserijskih, ki sem jih po izredno ugodni ceni dobila na kmetiji, kjer jih kupujem. Četudi so še povsem sveža, ni počilo niti eno. Vzeta iz shrambe s temperaturo 18 °C, kuhana brez kakršnihkoli dodatkov.
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 2. jan 2021 10:29
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 2. jan 2021 10:30