Kupila sem kardamom - semena. Kako ga uporabim za piškotke? Ga je potrebno zmleti ali zdrobiti (predvidevam), je treba kaj odstraniti?
Hvala
Čarli08
Kupila sem kardamom - semena. Kako ga uporabim za piškotke? Ga je potrebno zmleti ali zdrobiti (predvidevam), je treba kaj odstraniti?
Hvala
Čarli08
9. jul 2010 10:11
Treba mu je odstraniti zelenkasto luščino, potem pa črna semenčka zdrobiš v možnarju ali pa električnem mlinčku. Priporočam da to delaš sproti, daj se oluščena semena hitro kvarijo. Lisa
9. jul 2010 11:08
Če kuhaš turško kavo, lahko daš v vodo, takoj ko jo pristaviš, kar cele stroke kardamoma, bo imela kava zelo prijetno aromo. Ko je že v skodelicah, pa po kavi potreseš malo mletega kardamoma.
Mlet kardamom lahko uporabiš tudi pri napitkih z jogurtom in sadjem. V mešalcu zmiksaš breskve, manko, marelice ali kakšno drugos adje, dodaš tekočijogurt, malo saldkorja v prahu in kardamoma, ponovno zmiksaš in osvežujoč napitek je nared.
Tako da ni treba, da jekardamom zgolj z apecivo.
Mamamia
mamamia
9. jul 2010 11:12
mamamia je napisal/a: |
Če kuhaš turško kavo, lahko daš v vodo, takoj ko jo pristaviš, kar cele stroke kardamoma, bo imela kava zelo prijetno aromo. Ko je že v skodelicah, pa po kavi potreseš malo mletega kardamoma.
Mlet kardamom lahko uporabiš tudi pri napitkih z jogurtom in sadjem. V mešalcu zmiksaš breskve, manko, marelice ali kakšno drugos adje, dodaš tekočijogurt, malo saldkorja v prahu in kardamoma, ponovno zmiksaš in osvežujoč napitek je nared.
Tako da ni treba, da jekardamom zgolj z apecivo. Mamamia mamamia |
9. jul 2010 12:09
jaz pa povsod iščem mleti kardamom, pa ga še nisem nikjer zasledila....mogoče katera ve, kje pri nas se ga dobi??? cukrpekrca
9. jul 2010 12:20
Mletega jaz nisem našla, pa sem tudi precej iskala. Potem sem ugotovila, da je strt (gre tudi z noževim ročajem na desko) čisto ok. Sem ga pa tudi že mlela v mlinčku za mletje kave in sicer skupaj s sladkorjem. (V mlinčku sicer nisem nikoli mlela kave, tako da ni bilo vonja po njej.) sara
9. jul 2010 13:16
Mleti kardamom je brez veze, ker zelo hitro izgublja aromo. Kardamom je čisto preprosto streti v možnarju ali v mlinčku za začimbe. strelka
9. jul 2010 13:20
Hvala vsem za pomoč ter namige Čarli08
9. jul 2010 14:19
cukrpekrca je napisal/a: |
jaz pa povsod iščem mleti kardamom, pa ga še nisem nikjer zasledila....mogoče katera ve, kje pri nas se ga dobi???cukrpekrca |
Mletega dobiš v Lj v Maxiju, pa tudi v drugih večjih marketih, ampak poglej tudi popolicah s t.i. zdravo ali dietno prehrano (v Leclercu ga imajona t eh policah). Tudi trgovine z zdravi prehrano, kot so Ajda in Sonce, ga imajo. je v takih majhnih kartonskih škatlicah.
Seveda strelka, v curryijih, ampak jaz ga uporabljam kot dodatek kaki mešanici a la masala.
Mamamia
mamamia
9. jul 2010 15:04
mamamia je napisal/a: |
Mletega dobiš v Lj v Maxiju, pa tudi v drugih večjih marketih, ampak poglej tudi popolicah s t.i. zdravo ali dietno prehrano (v Leclercu ga imajona t eh policah). Tudi trgovine z zdravi prehrano, kot so Ajda in Sonce, ga imajo. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svaljki s čemaževim pestom
Dušeno sladko zelje