Goji jagode
9. apr 2010 13:05
Tudi jaz sem od včeraj ponosna lastnica goji grmička. Kolikor sem prebrala, dobro prenaša mraz do -20 stopinj, rade imajo sonce. Se pravi da bodo šle na vrt, ne v tegelc. Da pa malce nasmetim temo.- v Merkurju sem kupila tudi tegelc čemaža, zdaj pa nekako ne vem, kam naj ga posadim - domnevam da se bo naprej sam razmnoževal. V senco najbrž, a? Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
9. apr 2010 13:11
Čemaž raste kot podrast, torej mu bo ustrezala svetla senca. Pa vlažno naj bi tudi bilo. Sicer je pa to precej trpežna zadeva - sama ga imam na vrtu, na zelo neustreznem mestu. Skušala sem ga presaditi, a kljub zagnanemu kopanju nisem prišla do korenin - verjetno jih ima kje v peklu. Tako ga pustim, pa naj raste kjer je. Na soncu. Lisa
9. apr 2010 13:37
O to je bilo pa hitro. Hvala lepa. A da ima korenine? Sem si nekako predstavljala, da ima čebulice. Tudi prav. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
10. apr 2010 10:17
Tinca, najboljši prostor je okrog listopadnih grmovnic in v kakšnih senčnih kotih, kjer kaj drugega zaradi pomanjkanja sonca ne raste.
Cila
29. apr 2010 9:30
Tudi jaz sem kupila grmičke Goji jagod v Merkurju, pa mi do danes še ni nobeden odgnal. Me zanima kakšne so vaše izklušnje. Ali naj še čakam ali naj jih nesem nazaj. lipa1
29. apr 2010 13:26
Lipa1 če še nima nobenega lista nesi nazaj. Lahko pa še prelomiš kakšno vejico in če je znotraj suha ali pa črna je z rastlino 100% nekaj narobe. Meni ena od rastlin, ko je bila še v teglu, nikakor ni hotela gnati. Ob priložitvi računa so mi jo zamenjali brez problema. lp Vlado
29. apr 2010 21:21
Seveda bi že morale pognat , nesi jih zamenjat .Vzemi takšne ,ki že imajo kak zelen list, sicer boš na istem , kot si sedaj . L p , Orhideja manca51
6. maj 2010 12:21
Da se spet oglasimna to temo. Včeraj sem se v dežju malo sprehodil skoz sadovnjak in sta me goji jagodi več kot presenetili. V višino sta, in to v enem mesecu, pridobili več kot 20cm. Mogoče pa na prve sadeže le ne bo potrebno čakati tri leta. lp Vlado
7. maj 2010 22:30
jaz sem posadila 2 iz Merkurja (bolj slabe, nekam olesenele) in 1, ki sem jo dobila za darilo - ta je super in ravno tako je v enem mesecu zrasla sigurno 15cm... Ostale so mi še 3 sadike - če je kdo z Dolenjske/B.krajine in ga zanima, bi jih prodala. Te 3 so lepe, zelene sadike. Majaci13Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Tortilje s pivsko omako iz čokolade
Eksotični suši