Feedback

neznan uporabnik

tema odprta - 18. jul 2009 11:56 | ogledi: 2.126 | odgovori: 15

Saj ne da bi se zaganjala v intimnosti, ki me čisto nič ne brigajo (no ja, malo me že, a ne bom priznala..) ampak dostikrat opazim, da se po vsem angažiranju in nasvetih in seveda tudi smetenjih tem na tejle Kulinariki, skoraj ne zgodi, da bi nekdo javil, kako je rešil težavo, ali je tole svetovanje in prerekanje tukaj kaj zaleglo itd....

Vem, da smo si različni. Meni je pač zelo všeč, če dobim povratno informacijo, kako se je vse skupaj rešilo, izteklo, skuhalo... saj končno lahko prideš do nekega zaključka šele na podlagi povzetka in odgovora na zadano vprašanje.

Sama imam rada osebne (svoje) izkušnje, včasih si pa kakšno grenko prišparam na tuj račun, zakaj pa ne?

Me zanima, če sem edina radovedna?

japaja

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

18. jul 2009 13:00

ne, ne japaja. Jaz sem tudi radovedna, kako se potem odločijo, ko vprašajo za mnenje. Drugače v resnici sploh nisem radovedno bitje, v bistvu me ne zanima, kako imajo sosedje pošlihtano doma. Se držim reka, najprej pometite pred svojim pragom....saj veste kako gre. Ena kolegica je frizerka, in ona je z vsem okoli na tekočem...tako, da v bistvu se niti ne rabim skrbet, da kaj ne bi izvedela :), ker mi vse pove, ko grem 2x na leto na šišanje. pe3ca

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

18. jul 2009 13:25

Mene pa " jezijo" komentarji pri receptih kot so: bomo probali, bo kmalu na vrsti,grem delat ... pa njam in oh in sploh, potem pa nic. Vsec mi je, ce kdo ,ki nekaj napise,vprasa,pohvali in zakaj ne, tudi malo pokritizira ,dejansko to tudi naredi. Tudi jaz imam namrec obcutek, da velikokrat pisemo kar tako, v tri dni. K japajinemu razmisljanju bi pa dodala le se ,da ce ze drugega ne besedico "HVALA "pa res ni tezko napisati... lp

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

18. jul 2009 13:26

Lucka52, se popolnoma strinjam s tabo. Pri komentarjih receptov iščem mnenja tistih, ki so jih preizkusili (ali pa vprašanja, če komu ni kaj jasno). Tule na forumu bi bilo pa lepo, če bi se tisti, ki prosi za pomoč, zanjo tudi zahvalil (če jo je dobil, seveda). Ampak tri temeljne besede olike (zame), 'prosim', 'hvala' in 'oprostite' izumirajo tudi zunaj virtuale, če mene vprašaš.

tulka

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

18. jul 2009 16:35

Lucka52, mene pa to definitivno ne moti. Tudi sama kdaj to napišem in imam dejansko namen to narediti. V tistem trenutku me navduši in napišem komentar iz srca.  Vendar pa lahko pride kaj vmes ali pa dejansko v tem burnem vsakdanu pozabim na recept (in da sem kaj napisala in sploh ne naredim). Tako da mislim, da to niso "laži" ali kaj podobnega, ampak dejansko razmišljanje marsikoga v danem momentu.

Če pa naredim, pa napišem komentar, ampak le v primeru če mi je bilo všeč. Sigurno se namreč tudi zgodi, da kaj komu ne uspe ali pa mu pač recept ni bil všeč, ni izpadlo, kot si si mislil...itd...tega pa (vsaj jaz , in po moje tudi še kdo drug) ne bom pisala...No, vsaj tako je moje razmišljanje.

Tudi ne zanima me, kako se je kak problem rešil.

 

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. jul 2009 17:44

Jaz prav rada napišem komentar ampak šele potem, ko sem nekaj skuhala. Dva ali 3x stvari niso izpadle kot sem mislila, 1x je bilo tako grozno, da je vse skupaj romalo v koš kljub eni petici. Sicer pa po navadi iz sestavin razberem, kakšen bo okus. Ampak...

Pravzaprav mene jezijo recepti, kje piše:

Moka, sol, sladkor, pecilni, 2 jajci, mleko po potrebi. HALO!!

Pod enim receptom je bilo napisano, Ja nisem mogla dobiti natančnih količin, ker vsi domačini delajo to "po občutku". Če mi neke zadeve še nikoli nismo videli, kako pa naj vemo, ali je testo tekoče, trdo ali kaj vmes!!!

 

Glede na to, da je na KulSlo res poplava receptov bi lahko mogoče vpeljali pravilo, da morajo biti sestavine navedene tudi količinsko.

Paradižnikova mezga, voda, sol in poper po okusu (se spomnite tega recepta?), dela samo gužvo med ostalimi recepti. Ja, okusi so različni, ampak če že hočeš, vsaj povej kako veika konzerva mezge in koliko vode. Potem se bo mogoče še kdo spravil kuhat po tem receptu, naredil sliko in jo prilimal za objavo.

 

Pa brez zamere.

Vanja

sweets  

član od: 16.8.2008

sporočila: 796

18. jul 2009 18:12

Japaja, tudi mene matra firbec ali naši nasveti obrodijo kaj sadov. Vanja, pri receptih je pa težko točno določiti koliko soli in popra. Za vodo ali mezgo že lahko okvirno povemo. Sol in začimbe pa vsaj jaz težko, če bi upoštevala naprimer moj okus, bi verjetno veliko jedi presolila. Meni je všeč slano in ko kuham, skuham tako,da je zame bolj plehko, drugače ostali ne bi jedli. sweets

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. jul 2009 19:14

Sweets, ne govorim o količini soli ali popra. Govorim o količinah, ki manjkajo pri vseh sestavinah, navedenih v receptu. Tudi sama velikokrat zmanjšam predvsem količino sladkorja, če se mi zdi, da ga je v receptu več, kot pa bi se mi zdelo.

Tole so sestavine za kruhke v bazi. Je med eksotičnimi recepti, ampak ali je testo ekstremno mehko kot anamarijine Moje štručke ali je tako trdo, da ga komaj razvaljaš. V tem je problem, ne v količini soli ali popra.

 

bela koruzna moka

maslo ali margarina

sol

mleko

sir

 

Če je tako jasno, kako se tole  naredi, mi pa prosim povej. Mojemu komentarju za vsaj  približna razmerja med enim in drugim ni nihče odgovoril. Testo je bolj trdo! Halo!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2009 19:15

sweets  

član od: 16.8.2008

sporočila: 796

18. jul 2009 19:36

Vanja ne jezi se, jaz sem iz tega pač tako razbrala. (Paradižnikova mezga, voda, sol in poper po okusu (se spomnite tega recepta?), dela samo gužvo med ostalimi recepti.) Kar si napisala zgoraj, se pa strinjam, tega ni mogoče pogruntat. sweets

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

18. jul 2009 20:36

tulka je napisal/a:

Ampak tri temeljne besede olike (zame), 'prosim', 'hvala' in 'oprostite' izumirajo tudi zunaj virtuale, če mene vprašaš.

tulka

Zelo pogrešam še četrto: Izvolite

 

barbara9

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. jul 2009 21:02

sweets je napisal/a:
Vanja ne jezi se, jaz sem iz tega pač tako razbrala. (Paradižnikova mezga, voda, sol in poper po okusu (se spomnite tega recepta?), dela samo gužvo med ostalimi recepti.)Kar si napisala zgoraj, se pa strinjam, tega ni mogoče pogruntat.sweets

 

Sweets, saj se ne jezim.

Samo, začetniki rabijo tudi za najboljenostavne zadeve natančne količine. Pomembno je tudi pri eksotično obarvanih jedi, da je količina začimb vsaj okvirna. Za tajsko hrano rabiš po navade zelo malo čilija, za mehiški čili pa porabiš vsaj nekaj žlic prahu. In novincu v kuhinji je ta informacija še kako pomembna.

 

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti