25. nov 2008 9:40
Hvala za vaše nasvete in mnenja. Tudi jaz sem lani klobase prvič shranil v kozarce, s tem, da sem jaz najprej segrel svinjsko mast in jo nalil na pokrov od kozarca, nato sem klobase naložil v kozarec. Klobas sem dal toliko v kozarec, da sem ga lahko obrnil narobe in niso padle ven, nato sem "kozarec postavil na pokrov", na katerem je bila še tekoča sv. mast iz zaprl. Kozarce sem pustil obrnjene "na glavo" kakšen dan nato pa sem jih pospravil na polico v klet. Meni so se od lani tako shranjene klobase ohranile do prejšnega tedna. V enem kozarcu je pričela nastajati na klobasah bela plesen in opazil sem šele ko so bile klobase že čisto bele, vzel sem jih ven in jih z krpo namočeno v vreočo vodo dobro obrisal in jih dal nazaj not. Eno sem olupil in takoj poizkusil in bila je OK. Na ostalih se je ponovno pričela nabirati plesen, in sem jih pustil. Ta kozarec sem pustil in smo ga odprli nazadnje, in imel sem občutek, da so te klobase imele najboljši okus. Mene pa malo več zanima o shranjevanju v pšenici, kako? se samo salame zasujejo s pšenico? Se ne izsušijo preveč? Kako je pa s Panceto, ali pa vratovino, ker je res neumnost dobro posušene stvari dajati v zamrzovalnik simond