Sin je v šolski torbici "pozabil" na banano. Torbico je odložil v svoji sobi na tla (bel volnen tapison) in iz torbe je dobesedno iztekla gnila banana. Na tleh je tako grd rjav madež, ki mi ga ne uspe odstraniti. Čistila sem s H2O čistilcem, pa se mi zdi, da sem vse skupaj le še bolj razmazala...Kaj mi svetujete?
Madež od banane
14. nov 2008 14:39
Najbolj učinkovita je citronska kislina (raztopina "citronke" in vode), če ni te, pomaga tudi drgnjeneje madeža z limoninim sokom. To deluje pri svežih madežih banan, če so zasušeni, pa ne najbolj. kejaneznan uporabnik
14. nov 2008 15:35
Kaj pa čistilo za tepihe? Mislim na tistega na črko V ... :) Jaz sem z njim odstranila že čuda reči ... jancka
14. nov 2008 17:20
ja, madež je star 1 teden (od prejšnjih počitnic). Sem pravkar poskusila, najprej citronska kislina-šlo je malce res dol. zatem še Vanish (milo in prašek) in še čistilo za tepihe. Zdaj se suši, a je še vedno flek. Ko bo suho bom bolje videla kolikšen je efekt...
14. nov 2008 19:08
Tortica, mislim, da je najbolje nesti v čistilnico. Vsaj jaz imam take izkušnje da če več sprobavam slabše je, potem pa še v čistilnici ne spravijo dol. Na preprogi so mi ostali majhni madeži, pa ne vem več od česa, sem jih sama skušala odstraniti, pa ni šlo. Sem nesla v čistilnico in mi niso mogli več pomagati, ker so madeži zastarani.
Lejla13
14. nov 2008 19:21
ja, saj bi nesla v čistilnico, a ne gre za tepih, gre za talno oblogo - tapison....Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Rižek z lososom
Skutna pita