mene pa zanima kako pa vi naredite štruklje drobnjakove
bb.kuhar
mene pa zanima kako pa vi naredite štruklje drobnjakove
bb.kuhar
29. okt 2008 8:40
jaz jih naredim s krompirjevim testom in na debelo potrosim z drobnjakom, ki ga obožujem. Včasih dodam še malo ocvirkov. To sicer niso štuklji, so pa zelooooo dobri. Kako bi se naredili z vlečenim testom pa ne vem, tudi mene zanima. pujsek
29. okt 2008 8:44
BBkuhar a misliš suhe ali na "žup". Za slednje imaš recept v bazi. Za suhe pa : moka, mlačna voda, sol, jajce in za oreh kvasa. Zamesiš, razvaljaš, namažeš z maslom, potreseš z drobnjakom, zaviješ v krpo in daš kuhat v slan krop. Vro naj 15-20minut. Vzameš ven narežeš cca5 mm kolobarčke in ji zabeliš z stopljenim maslom. Toje to tako jih delam jaz . Lepo in radi se imejmo ursa40
29. okt 2008 10:04
Testo kot za štruklje (vlečeno testo), filo pa : na maslu popražiš drobtine, dodaš veliko drobno narezanega drobnjaka, soliš in popraš, nato vmešaš 1-2 jajca (glede na količino) to filo porazporediš po testu in zaviješ, mi naredimo manjše in jih zakuhamo v paradižnikovo juho npr.
2. mar 2010 21:48
Jaz štruklje vedno delam z vlečenega testa in so dobri, ampak tako dobri kot so v gostilni pri Ančki mi pa ne ratajo. Ali ima katera recepte za njihovo filo? BORCEK
2. mar 2010 21:52
Aja, sem pozabila napisat mojo filo: Skuta kisla smetana rumenjak ali dva beljakov sneg sol veliko narezanega drobnjaka BORCEK
3. mar 2010 16:44
Jaz jih delam tako: http://www.koropedija.si/index.php?title=Povitneki_z_g in so mi najnajnajboljši na svetu ;) Bo se treba pa malo potrudit z receptom in spoznat nekaj koroških besed :). s0ncek*Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tarte tatin z jabolki
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami