17. okt 2008 19:18
jaz sem pa danes kupila en lešnikov nadev. bo jutri zjutraj za zajtrk; za v polžke ali rogljičke... klavdija
17. okt 2008 19:18
jaz sem pa danes kupila en lešnikov nadev. bo jutri zjutraj za zajtrk; za v polžke ali rogljičke... klavdija
17. okt 2008 22:23
Klavdija, ta pripravljen lešnikov nadev je super! Sem ga že večkrat kupila, žal pa ga nimajo vedno na zalogi. Sem pa tudi z njihovimi lešniki, orehi in mandlji zelo zadovoljna (mletimi ali celimi). Priporočam nakup oreščkov, ker je cena ugodnješa, kot pri drugih ponudnikih. Mijan
18. okt 2008 8:07
Mlete orehe sem kupila prvič v Hoferju. Ker so bili žarki, sem vse vrgla stran.
Maja sem kupila orehe, nemlete, v Intersparu, in so bili žarki, in čakajo na zimo, za živali v gozdu.
Tveganje predstavlja skladiščenje. Očitno je problem, da so oreški izpostavljeni neprimerni temparaturi pred prihodom na polico.
Da zgodbe o tem, da sem zaradi mletega maka, ki je bil žarki, nisem mogla dati na mizo "plitvičke štrudle", ne bom ponavljala.
F r i n a
18. okt 2008 8:11
Velikokrat, ko sem kupila cela orehova jedrca, so bila žarka. Do domačih nimam možnosti priti. Zato sedaj kupujem mlete orehe od Agore. Res, da so malo dražji, a končni izdelki so zelo okusni. Pravzaprav me pogosto sprašujejo (tisti, ki se spoznajo), kje sem dobila tako dobre orehe. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
18. okt 2008 8:28
Karkoli od orehov kupujete na zalogo, celo ali mleto, dajte do porabe v zamrzovalnik. Tudi z odtajevanjem ni problema, gre zelo hitro.
Nekje sem že napisala pa mislim, da ne bo škodilo, če ponovim: orehova jedrca za zalogo kupujte po velikonočnih in božičnih praznikih, takrat je vse sveže in ponavadi tudi cenejše (res pa da so slabše presušeni in zato težji). Potem pa v zamrzovalnik. Lahko jih predtem še zmeljete, nič ne izgubijo na okusu.
Brez zamrzovalnika obdržijo okus le, dokler so v lupini (domnevam, da zato, ker je kožica okrog jedrca še cela in preprečuje dostop zraku??)
Cila
18. okt 2008 9:43
Katka, kje dobiš mlete orehe od Agore? Sem iskala po netu, pa ne najdem .
Lijana
18. okt 2008 10:10
Katka ,mogoče misliš od Agone.Kupujem njihov mleti mak ,mi je še najboljši.Njihova znamka se dobi v vseh večjih trgovinah s prehrano.Orehova jedrca kupujem v tušu ,kjer imajo na kile ,tako sama izberem. lp goga
18. okt 2008 12:32
Se opravičujem zaradi tiskarskega škrata - prav je seveda Agona. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
6. okt 2017 16:43
Hofer ima zelo poceni semena in oreške. Ponavadi približno 200 do 250 gramov nekje 2,5 EUR, kar je 10-12 eur na kilogram. Sama se odločam, da naredim domač sladoled, pa se vedno pozna, če dobiš poceni oreške. Ne more se primerjat s cenami v mercatorju. čeprav tam tudi kupujem druge stvari, ker so cene res visoke, glede kvalitete pri oreških pa nisem bila navdušena nad mercatorjem.
9. okt 2017 5:40
Kolikor kupujem te stvari je tam tik pred božičem ali veliko nočjo mogoče najbolj varno kupiti orehe, ker se takrat na začetku odprodajo stare zaloge, pa tudi v akciji so ponavadi. Sicer pa s kupljenimi lešniki ali mandlji, tako mletimi, nalistanimi ali celimi, tako v Hoferju kot tudi v Lidlu nisem imela problemov, mislim, da so bili vedno dobri. Je pa res, da to najpogosteje kupujem pred novim letom ali pred večjimi prazniki. Imela sem smolo z makom kupljenim v Sparu in to pred veliko nočjo. Še dobro, da sem mak poskusila takoj, ko sem ga skuhala, vendar sem morala vse skupaj pustiti, ponovno v trgovino in ponoviti vajo, ker sem testo že imela pripravljeno.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rumove kocke
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin