17. okt 2009 16:48
elaphus, slow-cooker sem dobil včeraj in smo že pojedli prvo slow-cooker sobotno kosilo. V zamrzovalniku sem našel goveje zrezke in tako sem zjutraj na kose narezal nekaj korenja, krompirja in čebule in na dno slow-cookerja položil korenje (tako da je pokrilo dno), preko korenja eno plast krompirja (krompir sem pred tem nasolil) in preko krompirja še nasekljano čebulo. potem sem zrezke na olju popekel (prej sem jih nasolil in popopral), tako da so porjaveli in jih narezal na manjše kose ter te kose dal preko krompirja. Nato sem naredil še polivko (recept za polivko sem našel v enem od receptov za pripravo govejega mesa na http://www.slowcookerrecipes.net.au/ in sicer je bila polivka sestavljena iz vinskega kisa, rdečega vina, gorčice in kečapa) Ob 9:30 uri sem prižgal slow-cooker in ga nastavil na temperatur HIGH ter z družino smo šli na sprehod v Ljubljano. Ob 13:30 smo se vrnili in čez 5 minut smo že jedli kosilo. Meso je bilo zelo lepo mehko, korenje je bilo lepo hrustljavo, krompir pa je bil trši, kot sicer (kot da ne bi bil dovolj kuhan). Polivka je naredila hrano prekislo, tako da jo ne priporočam, ali pa priporočam, da jo narediš po svojem okusu. Zadeva deluje, po nekaj urah smo vsi še živi in zdravi in se že veselimo, da slow-cooker uporabimo za delovne dni, tako da nas bo po prihodu iz službe čakalo pripravljeno toplo kosilo.