3. apr 2008 12:58
Zdajle, ko sem prebrala tvoje vprašanje, sem se spomnila na sodelavce, trije so se pred leti odločili, da bojo doma vzgojili piščance. Pravzaprav je dal pobudo eden, dva pa sta se tudi navdušila in pristopila k projektu "domači piščanci".
Najprej so jih šli kupit na farmo v Duplico. Enemu jih je par prišlo preč že takoj prvi dan, ker jih je pustil na soncu brez hrane in vode, dokler ni prišla domov žena. Napredek sem spremljala pri enem, za druga dva ne vem, kako je bilo. No, v glavnem jih je namestil v kurilnici v kleti. Dokler so bili majhni, je še šlo, ti piščanci rastejo z veliko hitrostjo in potem tudi se----o kot se spodobi. Vsak dan pred službo jim je očistil, jim dal hrano, žena tudi slišati ni hotela zanje, pa saj jo čisto razumem. Iz zadruge je vlačil žaklje tiste mešanice galofaxa za piščance, kaj je notri ne vem, vem pa, da jjo vsaj pri nas vsi, kateri vzrejajo "domače" piščance kupujejo, drugače prepočasi rastejo.Mogoče mu je od tridesetih piščancev ostala polovica, druga polovica je naredila neslaven konec že med vzrejo. Vsake toliko časa je kakšen izdihnil.
Na koncu je bilo treba pridelek pospraviti v skrinjo, pa ni imel srca, da bi jim skrajšal življenje in mu je moral priskočiti na pomoč pobudnik akcije.
Tinc, vem, da ti nisem pomagala, tudi ti nimam namena vzet volje do vzreje, ampak zmeraj se nasmejemo, kadar se spomnimo na ta projekt.
Lijana