18. jan 2008 13:32
Meni tropsko sadje in smetana nekako ne funkcionirata skupaj. Se mi zdi škoda bogato barvo in aromo ubijati s smetano. Zlasti se mi zdi škoda bogastvo anansa dušiti s smetano, ali še huje, s putrom.
Pa sem drugače nora na smetano. Smetana se za moj okus lepo kombinira z jagodičevjem in že znosno z marelicami in breskvami. Vse ostale kombinacije se mi pa preveč tepejo ali pa je preveč informacije. Kolači z grodjem so tvegani zaradi tega, ker je zelo težko dobiti kolikor toliko enake jagode (na grozd izgledajo mnogo bolj enake, ko jih pa polagaš na testo, pa ta občutek izgine).
Ananas, če ga že predelujoš v kakšno jed, mnogo bolje funkcionira v kislo-sladkih omakah, sem pa jedla tudi že omako, kjer se na arašidovem olju popraži šalotka, doda belo meso, soja in curry za belo meso in na koncu se doda še nekaj rezin ananasa in je to zelo dobro.
Kivi pa se, mnogo bolje kot s smetano na torti, kombinira s kakšnim belim slanim sirom, črnim kurhom, olivami itd...na kakšnem krožniku za predjedi ali za popoldanske prigizke
Vendelina jr.