28. dec 2007 10:08
Ja s celo nogo, ne glede na to, kako veseli smo, če jo kdo prinese za darilo, so vedno same težave. MEni se je že dvakrat zgodilo, da sem kost (ki je bila namejena za joto ali pasulj) nekje junija vrgla iz skrinje, ker je preprosto nisem uspela porabit. PA tiste končke, ki nastanejo, ko gre noga že h koncu in se ne da več lepo rezat. Sem spravila v skrinjo da bom dajala v druge jedi, pa nisem porabila, ker preprosto nismo navajeni tako jesti, nam je okus premočan in zadeva preslana. Seveda se da po kosih zmrznit ali tudi narezanega, samo vseeno čez nekaj časa postane suh in lesen, zelo zgubi na kvaliteti (vsaj meni se je tako zdelo).
Moj nasvet - poiščite koga (mogoče kakšen mesar ali pa tudi v večjih centrih imajo), ki ima strojček za vakuumsko varjenje, pršut na kose pa v folijo, tako bo še najdlje zdržal. Tudi za kakšno druženje se lahko prispeva cel kos in se ga naenkrat zreže in poje. Kost in drobnejše ostanke pa morda res v skrinjo ali pa povprašat kdo kuha joto na tak način. LAhko tudi prijatelje povabiš na joto v kotličku, ali ričet ali kaj podobnega, zunaj zakurite, kost v pisker in vse ostalo pa bo zimski piknik. NAkladam vem... če človek tega ni navajen je težko izvedljivo.
Kolk težav z eno pujsovo nogo a ne.
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca