23. okt 2007 14:01
juma, ne vendelina ne frina ne potrebujeta nikogaršnje podpore, a vendar se večinoma strinjam z njunim pisanjem. In če je kdo tu gor pripravljen pomagati, je to frina, saj iz nje govori ena sama izkušnja, tako delovna kot življenjska. Zato ne tako za zlo jemati napotka o funkcionalni nepismenosti, ker tudi samam menim, da se študentje morajo v precejšnji meri znajti sami . Kot sem omenila sama in kot je na koncu zaopisala frina: naj začnejo sami, a ko so v stiski, pa pomagamo mi.
Ne vem, morda je tvoja hči kaj poskušala sama, pa ni šlo. Razbrati je sicer bilo, da vse rešuješ ti, in vrsto nasvetov si tudi dobila. OK, tako pač ravnate. Samo res ti ni potrebno tako žolčno reagirati na dve pisanji, ki nista nič drugega kot nastavljanje ogledala, se pa v njih skriva veliko resnice. Ni nujno, da zadeva tebe, ju tudi nisem tako razmela.
Na koncu koncev bi tudi jaz lahko popenila na Vendelino, ker sem v nekaj stavkih zaznala tudi delček mojega početja v zvezi z otrokoma, ampak sem se potem zamislila in rekla, uppsss, dajmo na stavr gledat tudi drugače.
Glavno je, da ste rešili zadeve.
Pa še na splošno:
Me je ob predlaganih rešitvah naravnost "navdušilo" mojstrstvo pri iskanju vseh mogočih rešitev predvsem v stilu, kako izigrati čim več ustanov, goljufati z boni, vozovnicami in še čem...Sama sem sinu rekla, naj mu na pamet ne pade, da bo jedel na bone s ponarejenim potrdilom, mesečne voziovnice pa na srečo ne potrebuje. Če bi jo, bi plačal polno ceno, z lastnim zaslužkom.
Ne želim, da mu je ena prvih popotnic za življenje vezana na goljufanje, sploh če se je sam spravil v to situacijo.
Morda sem neumna, a jaz zadeve rešujem najprej pri sebi. Kako naj kakršno koli zlorabo očitam drugemu, ko pa sama ravnam enako? Saj vemo, da iz malega raste veliko.
Mamamia
mamamia