kam vse dajete rožmarin? čimveč predlogov, prosim. hvala
kletka
kam vse dajete rožmarin? čimveč predlogov, prosim. hvala
kletka
25. sep 2007 10:38
K jagnjetini obvezno. Pa če v telečjo pečenko zarežeš žepke in jih napolniš z mešanico strtega česna, zdrobljenega rožmarina in malo olivnega olja, dobi meso en zelo žlahten okus.
Vejico ali dve rožmarina dam vedno tudi h krompirju v kosih, ko ga pečem v pečici.
V trebuh ribe, ki jo pečemo na žaru, damo vejico rožmarina, z drugo, ki jo namakamo v olivno olje, pa občasno premažemo med pečenjem.
Marinade za hladne zelenjavne jedi niso pri nas nikdar brez rožmarina, tudi tople priloge z melancani, bučkami, paradižnikom in papriko pripravljam z dodatkom rožmarina.
Krona vsega pa je bil en poskus z belo čokoladno kremo z rožmarinom, recept sem pobrala na www.coolinarika.net. Torej gre rožmarin lahko tudu k sladicam.
Mamamia
Mamamia
mamamia
25. sep 2007 10:47
Pečenko vedno obložimo z rožmarinom dan pred pečenjem, nato ga odstranimo pred pečenjem. Dodamo ga na pečen krompir. K zelenjavni juhi. biba
25. sep 2007 10:50
Golaž, bolognese omaka, pečen krompir...
25. sep 2007 11:21
Pri nas nesme manjkati vejica rožmarina v ponfriju... mara12
25. sep 2007 11:54
Mi pa ga imamo toliko pa ga ne uporabljamo in ga ne maramo, ne vem, daje mi po vencih Anamarija
25. sep 2007 12:24
V pire krompir, k smetanastim omakam, k omaki iz smetane in pršuta, krompir po lyonsko, v-nekaj-kot-musaka, v golaž s tartufi... Vendelina jr.
25. sep 2007 12:34
Pri peki divjačine ne sme manjkati. naty
25. sep 2007 12:53
Tudi mi nismo ljubitelji rožmarina. Uporabljam ga samo pri peki jagnetine in dodam ga v polento, ki jo potem popečem na žaru. LP ovčka
25. sep 2007 12:59
Jaz obožujem rožmarin! Poleg že zgoraj omenjenega obvezno v mineštre. Pa v slane muffine. strelka
25. sep 2007 13:03
vejico rožmarina denem v vrelo vodo kadar kuham široke rezance, makarone ali kakšne druge testenine... meni je všeč... ker diši, ima lepo ime in obudi spomine....:) hruškabananaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčki s špinačo in paradižnikovo omako
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami