28. jan 2008 14:52
Jaz imam peka v zlahti,veliko nasvetov mi je dal,kruh mi zmeraj "rata", mislim pa,da je zelo veliko odvisno od moke.Ko enkrat pogruntas,katera je tista prava, je ne menjaj vec.Potem pac dodajas-malo koruzne moke, malo ajdove, malo te ali one, spreminjas obliko,pa imas zmeraj drugacen kruh.
Enega od nasvetov pa se drzim zmeraj :ce mi le ostane kaksen kuhan krompir, ali se bolje malo pireja,ga dodam masi,kruh je bolj rahel in se dlje casa drzi! Zmeraj tudi dodam zlico ali dve olja,cetudi v receptu ne pise.
Vazna je tudi vlaga: vcasih so gospodinje pokrivale kruh s toplim navlazenim prtom, da je testo bolje vzhajalo, nekateri dajo v pecico loncek z vodo-jaz ga dam samo za 1o minut, preden dam kruh pec, samo toliko, da se naredi malo pare- drugi spet pravijo, da je tak kruh kuhan, ne pecen..Sto nasvetov torej in se vec, ampak sama bos morala z vajo priti do tega,kar ti najbolj ustreza.Pa ne obupaj ze kar na zacetku,Kornelija PT!
Urskac, imam recept za kruhke samo iz koruzne moke, vendar jih sama nisem se nikoli delala-ce zelis, ti posljem na ZS.lp
Zbrisala sem besedo" itak",ker sem spomnila, da gre eni na zivce-pa se prav ima!
lucka
Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 28. jan 2008 15:22:55