1. sep 2015 6:34
Iz prakse vem, da je najbolje vse spustiti iz rok, ko se popacaš in takoj pristopiš k uničevanju madeža. Za paradižnik ne vem, a če bi se meni to zgodilo, bi najprej sprala z vodo, z mrzlo vodo, čeprav res nimam izkušnje s paradižnikom. Jaz običajno namilim z navadnim milom in rahlo pomencam, sperem in namočim še v mlačno vodo, ki sem ji dodala malo praška, šele kasneje v stroj. Pri novonastalem madežu je najbolj važno, da ga ne pustiš posušiti in ga šele kasneje prati.
Sem fenica varikine, a ne za vse, ker varikina blago tudi porumeni. Važno je vedeti iz kakšnega materiala je bluza, pri mešanici ne vem, če bo madež odstranjen.
Vse reklame, vključno z vanishem mene ne pritegnejo. Saj mogoče sem starokopitna, a vem, da se madež da odstraniti skoraj vedno, če se ga lotimo takoj oz. čimprej in v primeru golaža, bi se ga jaz lotila z mlačno vodo in z malo gela za pomivanje posode, da se razmasti, potem pa bi oprala na najmanj 60 stopinj. Vedno je nujno rahlo podrgniti, pomencati, ampak res previdno. Te moči stroj nima kot jo ima roka.
Upam, da ne boš užaljena, če napišem, da v novi srajci ni najbolj pametno pripravljati hrane, se hitro kaj zgodi.A po toči zvoniti je prepozno.Vem pa tudi , včasih pomagamo na pikniku, tam si ne moremo privoščiti vse te procedure.
naor