POzdravček, spet imam problemček: kot verjetno že vsi veste, pričakujeva konec junija ali začetek julija še eno članico (ali pa člana, ni še čist zihr;) in kot verjetno večina staršev ve, je kup teh cotk lahko kar drag (midva pa mava podpovprečni plači sem zadnjič ugotovila;), pa še vse so zelo hm, kako bi rekla - rožičaste za punčke in športne za fantke. Mogoče pa bo moja punčka športna ali bo mel fantek rad rožice, pa bi jo/ga rada oblekla po svoje oz. kasneje po njeno/njegovo. Tudi vse ni najbolj praktično in ko ugotoviš kroj, ki je praktičen, se verjetno splača naredit še kako cotko v takem stilu...
Torej, šivalni stroj sicer imam in je tudi že marsikaj pri meni dal skozi (med drugim dve prešiti odeji in bundo za fanta, par flisov, majce, boksarce...), vendar se mi zdi, da bi pa za tele dojenčkaste cunce skoraj rabila overlocka, saj morajo bit vsi šivi raztegljivi in tudi materiali so v glavnem bombažno pletivo (za cotke)... Saj se ne pritožujem nad svojim strojem, (mam Elno 3007), samo tile "ala elastični šivi niso ravno to... Pa tudi je že kar zgonjen in sploh ne mara šivat recimo par plasti đinsa, kar mu najbolj zamerim. In če šivam par dni in noči zapored, se nekaj začne usajat... Si bom enkrat kupila eno staro Ružo z ravnim in cikcak šivom, pa konec, pa jo bom mela za take stvari;) Ker na servisu mi rečejo samo, da preveč pričakujem od tega stroja in da sem lahko srečna, kaj vse mi je ratalo...
Torej overlock. Ampak kateri? ne bi rada, da je neko s*, ker bom mela s tem samo jezo. Rajši dam več denarja, pa da v redu dela, ker itak dobiš nazaj, če veliko šivaš. Važno mi je, da so šivi RES elastični, da lahko šivam majce s tistim pravim šivom z dvema iglama, pa razne bodije in podobno... Vsekakor bom zašila tudi precej igračk, ki so vse iz raznih raztegljivih materialov (pliš in podobno), no, mogoče tudi kako umetno krzno, ampak to preverjeno zmore tudi moj stroj, samo pucat ga moraš non stop vmes... Za dekice, spalne vreče, brisače in podobno je moj dovolj dober, to vem, samo bi res rada zašila tudi kako cotko, sploh ker se zanje ne porabi prav dosti blaga, so pa lahko kar drage...
S katerim imate dobre izkušnje tiste, ki veliiiiko šivate, ki torej tudi veliiiiiko zahtevate od stroja, torej?;) Da dela ko urca (bolj ali manj) dalj časa skup, da ne trga niti, če šivaš hitro, da dela lep enakomeren šiv na elastičnem pletivu? ne vem, koliko "profesionalen" mora ta stroj bit za to, da res zanesljivo dela...
Hvala vsem za odgovore in če ima katera kake linke do raznih šiviljskih forumov in krojev za dojenčke, se seveda tudi priporočam;) nekaj sem našla na netu, pa so v glavnem dodatki, bolj malo je res oblekic... Sicer so tudi dodatki fajn in se tudi za to priporočam;) Ali nasvete;)
Veri