Pozna kdo kako foro,da med peko ne nastane klobuček?Imam lep model,katerega bi zvrnila.Ne vem kako ga bom,ker je klobuček prevelik.
ena mš
Pozna kdo kako foro,da med peko ne nastane klobuček?Imam lep model,katerega bi zvrnila.Ne vem kako ga bom,ker je klobuček prevelik.
ena mš
24. feb 2007 16:40
Jaz ponavadi odrežem štrleči del. Mislim, pa da so tekle debeta na kulinarki, da klobuček nastane, ker je pečiča na začetku preveč segreta .
24. feb 2007 17:16
Testo,katero vsebuje pecilni prašek moramo dati v ogreto pečico?Jaz ga dajem.Kvašeno pa? ena mš
24. feb 2007 17:29
Po večini se skoraj vsako stvar da v pečico, ki je prej segreta, tako da to gotovo ni razlog za "klobuček". Če imaš na začetku preveč segreto, potem ne vem, koliko to je, ker meni nikoli ne rata tak problem. Se pa držim tega, da v biskvit, kjer se jajca dobro spenijo, ne dam preveč moke (včasih celo manj, kot je v receptu - po občutku) in se mi zdi, da imam od takrat lepši biskvit. Prej je imel več nepravilnosti. Mogoče bi pomagalo, če bi testo, ko ga daš v pekač, pri robovih malo dvignila... Aja, temperaturo pečice nastavim pa ko se lotim jajca stepat in potem nič več ne spreminjam - običajno približno 160 stopinj. matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 24. feb 2007 17:30:47
24. feb 2007 17:56
V testu sem na sredini naredila luknjo.Zdaj imam kvašen šarkelj-nogometno žogo.Verjetno je res preveč moke. ena mš
24. feb 2007 18:31
Ena mš, mogoče poskusi naredit en biskvit, ki meni vedno rata. če uspe tudi tebi, potem je kriva moka, če ti ne uspe, bomo pač ugibali naprej. 4 beljake in 4 žlice vode stepeš v sneg, dodaš 10 dkg sladkorja (lahko tudi malo vanilina), dodaš rumenjake, 10 dkg (lahko ena žlica več) moke in pol pecilnega (tole dvoje je dobro presejati). Daš v model in spečeš v prej ogreti pečici na 160 stopinj (jaz imam ventilatorsko in se te stopinje obnesejo). Pa ni treba nič luknje na sredini, samo enakomerno razporedi po pekaču. Meni se ta biskvit ni še nikoli ponesrečil, čeprav bi po original receptu mogla dodati še 10 dkg škroba. lp matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 24. feb 2007 18:32:23
24. feb 2007 20:02
ena mš, tudi meni se to dogaja; zato pa sem obupala nad mojo "Šmarno goro", namesto tega sem začela delat ravne torte. Iz biskvita za rolado naredim pravokotno torto - biskvit prerežem na pol in dam eno na vrh drugega. In druga prednost - je nižje, nič kreme ven ne leze, pa tudi v hladilnik se lažje shranjuje. Pozdravček Mateja tejča
24. feb 2007 21:32
Matilda,hvala!Sem shranla.Ne vem kdaj bo na vrsti,ker morajo sedaj pojesti še dve žogi.Mam toooolk lep model,da sem bla trmasta in sem naredila dva.Pa isto sranje. Tejča,pomagam si tako,da oblate za torto režem pečene.Tako to zadevo malce skamufliram. ena mš
24. feb 2007 21:46
Nisem napisala, da je potrebno dati pecivo v hladno pečico, ali??? Meni se naredi klobuček, če pečico vklopim na 220 stopinj( ko se mi mudi) in potem zmanjšam temperaturo na 180 stopinj.
24. feb 2007 21:53
Pinka, zakaj pa na 220 stopinj? "Ko se mi mudi"!!! Biskvit se da v segreto pečico, tam okrog 160-170 stopinj. Pravzaprav vsaka stvar se da v zmerno ogreto pečico.
Pozdravček!
24. feb 2007 22:08
čas je moj sovražnikKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Juha iz čičerike in rožmarina
Bučni mufini s kremastim nadevom