Uši

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

tema odprta - 20. feb 2007 20:59 | ogledi: 15.829 | odgovori: 34

Vem,da tema ni kulinarična ampak vas vseeno prosim za nasvet. Pri hčeri na šoli so se pojavile uši in seveda jih ima tudi moja hči.Glavo sem očistila ,umivam ji vsak drug dan s posebnim šamponom,ampak ko pride iz šole ji najdem uš in to ne mlado ,ampak že staro.Kako naj ukrepam ?V šoli sem že javila ,da naj obvestijo starše o ušeh.Pa tudi ko pokličem mame prijateljic mi vsaka reče, moja pa uši nima.Prosim za nasvete.

Hvala in lp Balu

balu

vdolin  

član od: 17.12.2005

sporočila: 109

20. feb 2007 21:04

Moje hčerki je pomagalo lakiranje sveže opranih las. LP vdolin

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

20. feb 2007 21:29

Pa vsem mamam prijateljic tvoje hčere verjameš? jaz jim ne bi. ker niso temeljito pregledale las ali še bolj verjetno, ker...................."naša pa že nima uši"....................... rimljanka

rdeča kapica  

član od: 26.12.2006

sporočila: 90

20. feb 2007 21:35

Ali si imela zraven šampona tudi poseben glavnik za spravljanje gnid.če ne gredo z glavnikom dol je potrebno gnide potegniti iz las z nohti ,zamudno mislim pa da tudi uspešno. Vso posteljnino oz. vsa oblačila je potrebno oprati tudi vsi domači si morajo oprati z tem posebnim šamponom. Lahko samo povem da sem imela pred štirinajstimi dnevi v salonu fantka ,ki je bil zelo ušiv.Začela sem ga striči in opazila vse to na lasišču,delo sem morala končati ker takšnega nisem morala pustiti iz salona,bilo je ogromno velikih uši in tudi gnid. Si predstavljate koliko dela sem imela potem ,ko je fantič zapustil salon,čiščenje, razkuževanje...in še skok po šampon v lekarno in lepo oprati svojo glavo. Sedajle ko to pišem me ponovno vse srbi. rdeča kapica

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

20. feb 2007 21:41

Zato se uši širijo.Šola ne sme zahtevati,da otroka pošljejo zaradi uši domov.Starši ne naredijo nič.Ko jih bodo dobili sami bodo ukrepali.Začaran krog.Res pomaga lak za lase ali kis v zadnjo vodo.Dišave ušem niso všeč.Lahko pa poveš problem delegatu staršev,ali se pritožiš ravnatelju.Mogoče bi pomagalo zdravniško predavanje za starše.Vsekakor pa je ob vsakem najdenem primerku potrebno opozoriti razredničarko.Jaz bi že težim ali ne-tko je.Naj ona najde rešitev ali ravnatelj,če sta odgovorena za otroke kadar so v šoli. ena mš

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

20. feb 2007 21:42

Balu, poleg posebnega šampona za uši, moraš imeti še poseben glavnik. Po moje je najbolje, da hči kakšen dan ostane doma, da mine epidemija oziroma invazija uši. LP! fakin712

balu  

20. feb 2007 22:30

Glavo ji pregledam vsak dan ko pride domov iz šole in nato pranje las.Zvečer je čista in naslednji dan že prinese domov novo uš in to ne male ampak bolj večjo-izgleda kot da je stara. Tudi razredničarko sem opozorila in ravnatelj je dal že 2x ven kako se borimo proti ušem. Zanima me to lakiranje las.S čim naj lakiram? Mama mi je rekla naj si hči da pred obraz brisačo jaz pa ji naj našprejam lase s Pipsom za mrčes.Ali ve katera kaj več o tej meni nepoznani metodi? balu

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

21. feb 2007 7:57

Ko je naš ta mal prinesel domov uši, sem uporabila Pitroid. Vsem sem posipala lase, ovila v folijo in pustila delovati 5-10 minut (če imaš uši toliko časa, da se nehajo sprehajati - čutiš), potem sem lase dobro sprala. Postopek ponoviš po potrebi (mi smo ga dvakrat) in uši ni več. To je za mene najbolj učinkovit, najhitrejši in tudi najcenejši način odpravljanja uši. Drugače pa je moja svakinja tudi kupila šampon, glavnik...., na koncu pa je prevzela moj način Pred nedavnim je bila tv oddaja o ušeh - znanstveno je dokazano da uš ne gre na umazano glavo tamara1

balu  

21. feb 2007 8:48

Hvala vsem za nasvete,danes grem po pitroid ,da še to sprobam. Lp balu

White Daisy  

član od: 18.2.2007

sporočila: 185

21. feb 2007 10:41

Umij ji lase, nato pa ji po glavi polij jedilni kis in lase ji potem razčesavaj z gostim glavnikom v kad. Seveda je treba vajo ponoviti večkrat in bo pomagalo, boš videla. Včasih so delali tako, ko smo imeli v šoli uši. White Daisy

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 702

21. feb 2007 12:18

Pred dvema letoma smo bili pri nas vsi "ušivi". Ni pomagal ne lak, ne jabolčni kis, ne šampon proti ušem (ta ki se dobi v lekarni z glavničkom). In čisto obupana sem šla jokat v lekarno o našem problemu in dala mi je šampon AESCULO GEL "L". Imam še shranjen kos embalaže za te primere. Ta "šampon" pa je pomagal in uši smo se rešili. JORDI

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti