Abraham

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 11. feb 2007 11:03 | ogledi: 6.825 | odgovori: 23

Mene pa zanima, kaj ste ženske dobile za abrahama. Moja mama ga praznuje čez 3 mesece in je počasi potrebno začeti razmišljati, kaj bi ji kupili. Lahko mi date tudi kakšen nasvet.

Da vam malo pomagam: je preprosta ženska, tako da kakšno potovanje, zlatnina ali kozmetika odpade. Gospodinjske aparate ima že vse (pomivalni, sušilni stroj, mikrovalovka). Razmišljala sem, da bi ji morda kupili kakšno likalno postajo, pa se na te stvari ne spoznam, tako da bi potrebovala kakšen nasvet glede tega.

Veliko pa je bolna -menda ima sklepno revmo, tako da ne vem če obstaja kakšna medicinska stvar, ki bi ji kako pomagala- mogoče kaj za masirat,... 

ariella

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

11. feb 2007 11:08

Med mojimi znanci in sorodniki je navada, da abrahamovka dobi zlatnino - tako sploh nikoli nismo razmišljali kaj dosti.

Če to ne pride v poštev pa - nikar ji ne kupuj gospodinjskih zadev za tako oseben praznik. Če je rahlega zdravja, jo pa pošljite v toplice -s spremstvom, seveda da bo imela kaj od tega.

Z medicinskimi zadevami za doma je pa tako - strašno rade se hitro začnejo valjat po predalih in nabirat prah. Če ji paše masaža - kaj pa če bi ji plačali eno serijo masaž pri profesionalcu?

Lisa

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

11. feb 2007 12:07

obiski pri bioenergetiku,..... plopsa

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. feb 2007 12:17

Ja, ariella, tak bon za masažo ali masažno kopel, to je super ideja.

Ko je moja mami praznovala, so ji sestre skupaj nakupile nekaj okrasne umetniške keramike (vaza, svetilka, ura...), zraven je dobila še sliko iz otroštva, na kateri je cela družina in ni vedela, da sploh obstaja. Dobila je še mikrovalovno od brata, od mene pa košaro razne kozmetike in pižamo.

Na koncu je bilo tako, da je te keramike preveč in se zdaj praši na omarah. Ker nima veliko nakita, bi bila bolj vesela ene ogrlice, ki bi stala polovico manj od teh izdelkov (čeprav je keramika res lepa). Mikrovalovno pač sedaj uporablja, ker jo ima, največkrat za kaj malega pogreti, kuha pa nikoli ne v njej.

Zelo je bila vesela paketa kozmetike - ker jo poznam, da si ne privošči niti prave kreme za obraz in da spi v strgani pižami, je bila zelo vesela raznih mažic.

Po drug strani pa ji je oče za novo leto dve leti nazaj kupil bon za masažo obraza in telesa. Bon se ji je bil strašansko všeč, ampak ga še danes ni izkoristila, ker vedno najde izgovor, v resnici jo je pa sram iti in se sleči pred tistimi tetami.

Na tvojem mestu bi ji torej kupila nekaj, kar sama veš, da ji veliko pomeni, pa čeprav je to gospodinjski aparat. Nekateri so sicer občutljivi na take stvari in rečejo, da se to ne kupuje za rojstni dan, ampak z likalno enoto bo imela perilo tako hitro zlikano, da bo čas porabila za kaj drugega, če pa je bolna, pa še toliko bolj. Mogoče ji pa lahko zraven priložite še bon za masažno kopel ali aromaterapijo. Mogoče ji lahko podarite tudi vikend v toplicah... 

Sama jo verjetno najbolje poznaš in gotovo se boš prav odločila.

matilda

karnak  

član od: 24.10.2006

sporočila: 702

11. feb 2007 12:32

Moja družina in moj brat smo moji mami kupili bon za storitve v toplicah. Že prej sva vedela, katere toplice so ji najbolj všeč. Presenečenje je bilo toliko večje, ker sva ji bon skrila v bonboniero. JORDI

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

11. feb 2007 12:51

Moja teta je hotela iti v Pariz.....pa smo ji naročili na banki v trezorju kovance po 50 sit (lani poleti) za 50.000 sit vrednosti...... njen mož je izdelal leseno skrinjo  v katero smo dali te kovance in potem smo ji priredili lov na zaklad....

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

11. feb 2007 13:07

šjorca, kako pa je potekal ta lov na zaklad? ariella

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

11. feb 2007 13:46

Uauuuuuu, barveeeeee!!!!!! To sem si pa res želela, da se lahko mal z barvami in črkami izživljamo tukajle na kulinariki! HVALA!!!!!

No, pa še malo o temi - abraham. Tudi meni se ne zdi lepo, čeprav je zelo uporabno, kupovati gospodinjskih zadev za tako oseben praznik. Morda kaka malenkost za zraven, za hec, več pa ne.

Če mami nagaja zdravje, potem definitivno kaj v tej smeri - toplice, kakšna masažna zadeva, terapija z oblogami, kakrkoli. Gotovo so ji predlagali, s čim lahko blaži težave, ramišljajte v tej smeri. In potem, za piko na i, s kako igrico popestrite zadevo, da si "prisluži" darilo. Tole z zakladom je super zadeva, saj je lahko notri tudi darilni bon.

Lep pozdravček, S.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. feb 2007 16:25

Likalna postaja je kljub vsem pomislekom dobra izbira, sploh, če si je sama sicer ne bi kupila.

Jaz bom imela ta praznik kmalu in ker sem najstarejša v pušeljcu mojih prijateljic, nimam  ideje za vrstnice.

Rada podarjam darila, ker imam zelo dober spomin in vem kaj si kdo želi, zato s tem nimam težav.

Za maminih petdeset let sem morala v španovijo z očetom ,brat je bil še študent. Kupili smo ji lisico za okrog vratu, ki je že nekaj časa ne nosi , zdaj iz prepričanja, takrat pa si jo je zelo želela. Ko sem ji podarila šopek, ga je odložila na mizo, pozabila na vse drugo in preštela nageljne. " A jih je petdeset?" je z velikimi očmi vprašala. Zdaj vedno ponosno pove, da je dobila petdeset nageljčkov

Zgodba ima tudi ozadje, oče mi je izrecno prepovedal kupiti tak šopek, ker se mu je zdelo to neumno.

Naj povem, česa bi se jaz razveselila in ni med predlogi : poleta z balonom, poleta z letalom nad  našim mestom ( še nikoli nisem letela z letalom), želim pa si tudi zlato broško v obliki metulja.  Imam pa tudi nek čuden občutek, da me čaka bungee jumping ...

Frina

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

11. feb 2007 17:53

Mi smo sosedu kupili masažni stol.

reza

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

11. feb 2007 18:45

Jaz sem dobri prijateljici v cvetličarni dala narediti  bidermajer  šopek iz bonbonov. Osnovna oblika je bila v zlati barvi (kot ferrero roche), v sredini šopka pa je bila številka  50 v rdeči barvi, prav tako iz bonbonov. Seveda so bili bonboni okrogli, zaviti v papir in brez napisa. Vsak, ki je prišel, je dobil 1 bonbon - začeli smo seveda z zlatimi, tako da je številka  50 ostala do konca.

Podarila sem ji seveda tudi vazo, ki pa mora biti dovolj velika za takšen šopek, ki je zelo težak (če se prav spomnim, sem kupila 4 kg bononov), pa še v vazo smo morali dati pesek (naš je bil barvan), da je ni prevrnila. Meni je pa mož z otrokoma podaril unikatno izdelano ogrlico z njihovimi inicialkami - v sredini z moževo črko imena, na vsaki strani pa začetno črko hčerke in sina. kača

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti