19. jan 2007 11:21
No, Lidka, jaz uživam pri delanju tort, pri krašenju pa samo toliko, kot je neobhodno potrebno, ker nisem posebno spretna za ročna dela (napisi na tortah so vedno malo postrani!). In hočem, da je tudi okrasitev vsaj užitna, po možnosti pa dobra, da ne ostaja na krožnikih (zato tudi vedno režem torte na majhne koščke - so predobre, da bi smele ostajati na krožnikih!).
Ponudbe na Črnučah ne poznam najbolje, ker mi niti delovni čas niti količine ne ustrezajo - a verjetno imajo tam zaželene barve.
"Moja" trgovina za take stvari je Zehrer na Starem trgu (Alter Markt - peš cona) v Celovcu, moram pa reči, da me je ganil tudi internetni katalog hrvaške trgovine Sve i svašta (če bom imela čas kakšno soboto, me bo morda odneslo tja). Vem, da imajo pri Zehrerju roza barvo (jo imam doma), vijoličasto bi skušala narediti iz rdeče in modre, za turkizno pa ne vem.
Tudi na potovanjih v tujini (Anglija je zelo primerna) se vedno zakadim h kakšnim takim policam v samopostrežbah in najdem kakšno barvo ali okrasek za torto.
teta torta