Tofu

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

tema odprta - 22. dec 2006 17:42 | ogledi: 3.626 | odgovori: 17

Kupila sem ga, ker me zanima kakšnega okusa je. Nikoli ga še nisem jedla namreč . Zdaj pa me zanima kako naj to pripravim. Sem iskala že po forumih pa nisem našla nič "pametnega" oziroma so večinoma navedene zraven še sestavine, ki jih seveda nimam doma (neke omakice). Za vsako idejo se zahvaljujem.

jade

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

22. dec 2006 17:53

Hej jade, ne vem koliko ti lahko pomagam, ampak nekajkrat pa sem ga tudi jaz naredila. verjetno katera ve za kaj boljsega ampak... Jaz sem tofu narezala na manjse kockice in ga dala v ponev (malo olja) in ga zacela praziti. Ko je zmalo spremenil barvo (se malo zapekel) sem ga dala ven, pa dala v ponev razno zelenjavo, ki jo imas doma (korenje, bucke, grah...) in to malo preprazim, potem dam nazaj tofu in zalijem z malo juhe in dodam malo soya sauce (tamari). Ce nisi ravno vegetarijanka das v ponev s tofujem lahko tudi malo mletega mesa in bo takoj boljse. Srecno!!! Jerneja USA

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

22. dec 2006 18:52

Jaz si tofu pripravljam pogosto in sicer na naslednji nacin: Marinada: žlička gorčice sojina omaka cili sol poper ostale začime po želji V to marinado dam na pravokotne ploščice narezan tofu in ga pustim stati 1-2 uri. Na olju močno poprazim rdeco cebulo in cesen,dodam tofu in na rahlem ognju pečem cca 7-10 minut. Ker imam rada pikantne jedi, velikokrat vzamem pekočo gorčico in včasih dodam ostro papriko. Zraven sirove polente ali prazenega krompirja mi je tak nacin tofuja zelo všeč. Še nekaj, vedno kupim navaden tofu,ker če povem po resnici ne okusim razlike med dimljenim in tem, v ceni pa se malenkost pozna :) Lp,Tarja83 Tarja83

_pikica_  

član od: 1.9.2006

sporočila: 208

22. dec 2006 19:05

jaz ga pa jem v solati-zelena solata, paradižnik, paprika, olive,...

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

22. dec 2006 19:41

Jaz ga popečem na oljčnem olju,ker je kos tofuja precej debel(kupim pri najboljšem sosedu)ga prerežem na tanjše rezine,pa tudi hitreje je popečen.Potem pa zraven popražim še kakšno zelenjavo-cvetača,brokoli,korenjček,grah...mi je to res njami andreja č. ni dolgo nazaj je bilo na forumu že govora o tofuju,mislim da je na tuševi strani tudi nekaj receptov Sporočilo je spremenil(a) andreja č. dne 22. dec 2006 19:43:38

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. dec 2006 21:40

jade, spet ti ( upam, da te nisem zamenjal s kom ), če ti jaz odgovorim, a si predstavljaš kakšen štrajt bo? ežoj

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

23. dec 2006 7:20

Ežoj kar odgovori, bo vsaj zabavno. Samo ne mi rečt, da naj ga dam pujsom, ker jih ni več. Oziroma so v "drugem" stanju. jade

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

23. dec 2006 8:31

Saj drzi,da ma tofu brez vsega okus po prešvicanih podplatih. Ne vem,kje sem to prebrala,sem se pa ob tem res nasmejala.Jaz sem ga enkrat kar brez vsega jedla u sendvicu in ce takrat ne bi prebrala kaj je not, bi mislila,da je guma,ki razpada. Tarja Tarja83

mc maya  

član od: 28.11.2001

sporočila: 474

23. dec 2006 15:39

Jade, tofu se zelo lepo navzame kakršnegakoli okusa, če ga prej mariniraš. Tako da če nimaš raznih azijskih omakic, ga lahko narediš tudi npr. po mediteransko - narežeš na rezine/kockice in daš za najmanj pol urce v marinado iz oljčnega olja, limoninega soka, malo balzamičnega kisa, popra, soli in mediteranskih zelišč (bazilika, origano, rožmarin..), vzameš ven in na hitro popečeš v ponvi. Postrežeš s kiakimi zadevami "iz istega vica", torej mediteranskimi. Ta varianta je preverjena in meni je všeč. lahko pa si sama izmisliš marinado glede na sestavine, ki jih imaš doma in so ti všeč. Brez marinade je pa . poročaj o uspehu maja

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

23. dec 2006 15:43

Uh, zdaj ste me pa kar prestrašile. Sem mislila, da je ta zadeva podobna siru . Seveda bom poročala, ko se spomnim kam ga bom vtaknila. jade

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. dec 2006 17:01

jade, se nimaš kaj bati, jaz ga pojem na kilograme, potikam ga pa povsod, že celo štrukje sem delala z njim. In, ker med prazniki bolj malo visim pred računalnikom, ti že malce vnaprej želim uspešno pihanje svečk. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti