Problem s krvavico

temba  

član od: 7.10.2006

sporočila: 92

tema odprta - 2. dec 2006 23:53 | ogledi: 4.963 | odgovori: 8

Živjo!

Že mnogokrat sem pekla krvavice raznih vrst, vendar se mi nikdar še ni zgodilo kaj takega, kar se mi je danes. Kupila sem krvavico in jo doma dala v ponev na vroče olje. Nato sem jo pokrila s pokrovka (kot vedno). Ko sem jo hotela obrniti, (čez cca 10 min je bila krvaivca kot rožica, saj je počila in se "odprla"). Morda kdo ve, kaj sem naredila narobe ?

Hvala, Temba

temba

Riko žalna ikona 

član od: 30.8.2001

sporočila: 275

3. dec 2006 6:25

Zdravo! Krvavico primite za špilo in jo pomočite v vrelo vodo. Potem jo parkrat prebodite s tanko iglo ter specite... Prosim! Riko

limonca26  

član od: 23.7.2006

sporočila: 304

3. dec 2006 8:15

Jaz pečem zmrznjene krvavice. Začnem pri 150 st. Po določenem času iz njih vzamem špilo in pečem dalje. stopinje povečam. Zadnjih 20 min. odkrijem, da dobijo lepo skorjico. Pečem samo v pečici, v jena posodi s pokrovom. Zaenkrat podobnih težav nisem imela, je pa verjetno včasih odvisno tudi od krvavic. Lep dan še naprej. limonca26

Deklica  

član od: 20.8.2006

sporočila: 16

3. dec 2006 8:32

S tanko iglo vedno prebodem krvavico na več mestih in nikoli ne razcveti. Prebodem jo preden jo dam peč. Deklica

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

3. dec 2006 8:41

Temba, glede na to, da znaš peči krvavice, tokrat pa ti je začvetela, je bil mogoče problem v krvavici... Lahko, da je bila poškodovana, pa nisi bila pozorna? Si mi kar lušte naredila. jasna

IČA  

član od: 9.1.2006

sporočila: 233

3. dec 2006 8:47

Krvavice iz skrinje dam v vrelo vodo in kuham približno 15 minut nato jih spečem. Čas odtajevanja in priprave jedi je mnogo hitrejši. Pred pečenjem krvavice vedno prešpikam z vilico. Iča

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

3. dec 2006 8:58

to pa res ni problem, bo pa drugič bolje. Za pojest je bla pa vseeno dobra verjetno. matilda

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

3. dec 2006 11:03

Jaz jih dam peč na peki papir, potem mi je pa čisto vseeno, če poči ali ne.. LP juhica

temba  

član od: 7.10.2006

sporočila: 92

3. dec 2006 18:20

Hvala vsem ! Tudi sama sem menila, da bi bil lahko problem v krvavici. Bom pa naslednjič poskusila tako, da jo pomočim v vrelo vodo. Lep večer, Temba temba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti