21. jan 2002 11:19
Sabrina: nikoli nisem bila vegetarijanka, sem se pa dolgo casa prehranjevala samo s presno hrano. Sedaj "gresim" ze stiri mesece in ker se ne pocutim prav dobro, se bom vrnila na prejsnji nacin prehranjevanja. Porova juha je preverjena, zelo okusna in enostavna za pripravo. Na maslu popeces na kocke narezan krompir, por in brokoli. Zalijes z vodo, dodas ali zlicko vegete ali eno zelenjavno kocko. Kuhas do mehkega in spasiras. Prilijes deci sladke smetane in solis po potrebi. Ponudis z opecenimi kruhovimi kockami in okrasis z malo kisle smetane.
Paprike izdolbes in napolnis z mesanico prej namocenega in na pol skuhanega fizola in jesprenja. V maso vmesas na maslu popeceno cebulo, ki ji dodas kalcke, por, cesen, malo korenja, malo paradiznika, ki je lahko tudi iz tube in ne pozabi na obvezno sojino omako. Ker je slana, pazi, da je ne bo prevec. Paprike napolnis, nadevas v posodo in jih prelijes s kislo smetano. To lahko razredcis z malo mleka ali malo vode. Biti mora gosto tekoca. Das v pecico in speces. Zraven pase pire krompir, ki je najboljsi (vsaj moji druzinski clani mislijo tako), ce je narejen z maslom in sladko smetano, ali pa kaksen dober polnozrnat kruh in velika skleda zelene solate. Ce je obisk vegetarijanski potem vsekakor ne bo tezav s prebavo strocnic. Nisem ravno pristas sladic. Ce imata oba rada sladoled se vama bo obema le-ta, dobro prilegel, ali pa kaksna ledena kavica. Presneto, sedaj me pa lakota daje. Napisi kako si se odlocila in kaj si oz. bos skuhala in seveda, kako ti je uspelo. Upam, da bo, kar se da zelo okusno. Paziti je treba pri kolicinah. Te morajo biti v pravilnem razmerju. Najbolje, da je vsakega malo in enako. Sicer pa za dva ne potrebujes veliko.