V soboto so se moji domači najavili k nama na "Martinovo kosilo". Ker se mi niti približno ne sanja kako se gos ali raca pripravlja in katero je boljše vas lepo prosim za nasvete, recepte...skratka pomoč.
Hvala za vse nasvete...
Lp
Bojanca
V soboto so se moji domači najavili k nama na "Martinovo kosilo". Ker se mi niti približno ne sanja kako se gos ali raca pripravlja in katero je boljše vas lepo prosim za nasvete, recepte...skratka pomoč.
Hvala za vse nasvete...
Lp
Bojanca
7. nov 2006 10:25
Tole pa tudi mene muči vsako leto, na koncu pa pripravim piščanca..... Me res zanimajo vaša mnenja in izkušnje.
7. nov 2006 10:32
Jaz naredim zaradi praznika raco in sicer jo napolnim s kruhovimnadevom. Prejšnji dan jo dam v "paco" (sol, poper, česen, olje). Drug dan pa napolnim, zašijem, spečem. Zraven dam pečt še jabolko, da dobi dober okus. Pa mlinci in praženo zelje in kozarček rujnega. Otroci tega mesa ne jejo, pojejo pa skoraj vso filo... LP M
7. nov 2006 10:43
Gos je bolj mastna, izdatna, raca nekoliko lažja. Nam je všeč raca v pomarančni omaki, gos pa čisto klasično - s kostanji in pečenimi jabolki, pa z mlinci in rdečim zeljem. Mamamia mamamia
7. nov 2006 10:48
Vsako leto prideta tašča in tast na Martinovo kosilo. Raje pripravim raco ker je dosti lažja od goske in ker otroci ne marajo ne goske in ne race in moramo samo mi štirje pojesti vso meso raje izberemo raco. AK
7. nov 2006 11:40
Kakršnokoli žival boš na koncu imela - boljši okus bo imela, če jo boš en dan prej premazala z balzamičnim kisom. Potem pa lahko nadaljuješ po smernicah kolegice Lingue ali po smernicah kolegice mamamie. Zelje je rdeče. Obvezno notri eno žlico rjavega sladkorja in narezano in olupljeno jabolko! Vendelina jr.
7. nov 2006 11:54
Vendelina jr.Kaj si kar čez noč postala skriti talent? lp Anamarija
7. nov 2006 11:58
Anamarija, kje pa si bila doslej ob Vendelininih zapisih? Dobro jutro, dekle drago...Mamamia mamamia
7. nov 2006 12:35
Cara anamarija1 - s talenti je tako, da jih imamo zanesljivo več, kot pa jih dejansko uporabljamo...:) V vsakem primeru sem pa vztrajna - čez vikend sem delala zaherco po recepturi mamamie in sem dvakrat udarila mimo, kar me sploh ni ustavilo, tako da sem na koncu naredila eno zelo fotogenično zaherco, ki pa je zdaj ni več. Če grem nazaj na martinovanje - ali bo kdo letos delal kaj takega, kar NI perjad+rdeče zelje? pozdrav vsem Vendelina jr.
7. nov 2006 12:36
Mislim, da se bom odločila za raco. Kaj bi lahko v istem pekaču pekla raco in piščanca ali bi morala vsako posebaj? Mamamia mi zaupaš recept za pomarančno omako? Hvala LP Bojana
7. nov 2006 12:51
Jaz ju ne bi mešala - razen, če želiš, da bo imel piščanec račjo aromo in obratno - tega pa najbrž nočeš. Piščanca lahko pripraviš tudi v večji ponvi na štedilniku. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti karbonara
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto