Ker se je pokazalo zanimanje pa da ne bom mešal drugih tem, sem odpl novo.
Avtogeni trening oz. sprostitev v stiski je ena izmed izredno uspešnih metod, kako uspešno premagati stres in spraviti samega sebe pod kontrolo.
Meni ga je svetoval moj zdravnik, ker sem bil pri 25 letih živčna razvalina in moram priznati, da zadeva dejansko učinkuje. Navodila se nahajajo v knjigi Avtogeni trening dr. Hannesa Lindemanna, ki pa je zaradi stare letnice ni več dobiti v prosti prodaji, se pa nahaja v knjižnicah, tako da se jo da dobit. Sam delam po njej, verjetno pa obstaja še kakšna druga literatura.
Na začetku se mi je vse skupaj zdelo blazno neumno, kasneje pa sem mnenje spremenil - v bistvu dobiš moč, da sprogramiraš samega sebe, kot računalnik. Neverjetno, ampak resnično. Velja pa zlato pravilo, da je treba trening izvajati vsak dan vsaj enkrat.
Pa da ne bom odkrival Amerike, kogar zanima, naj si dobi knjigo in jo vsaj prebere, če se že ne bo ravnal po njej, zdi pa se mi, da se po Kulinariki vsake toliko sprehodi tudi g. Vid Pečjak, pa bo on kot strokovnjak mogoče še kaj dodatno prispeval.
Kdor se bo treninga lotil, kot sem se ga sam, mu/ji želim predvsem veliko potrpljenja, pa uspeh ne bo izostal.
Drejček