Ocvirki

vegeterianka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 282

tema odprta - 3. sep 2006 10:31 | ogledi: 5.957 | odgovori: 2

Ali kdo dela doma ocvirke ali jih vse kupujete že narejen v trgovinah ... nekaj časa sem doma delala potem pa kupovala domače narejene na kmetijah ... lani pa kot zakleto nisem dobila domačih ocvirk zato se bom letos lotila spet doma jih delat ..... rada bi naredila čisto suhe ....brez kapljice maščobe v kozarcu....ima kdo idejo??... kako to narediti? ... ponavadi izlijem maščobo posebi .... samo mi še ni uspelo, da ne bi imela kar nekaj maščobe v kozarcu.... ali bi jih morala spuščat celo noč ali dan, da bi se tisto olje čisto razspustilo iz njih ... ali kaj ???

l.p

vegeterianka

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

3. sep 2006 11:12

Špeh je treba narezati na rezine velikosti 4x2 cm, debelina 0,5 cm. S tem dobimo veliko površino špeha in se tako hitreje spustijo ( od ene do dve uri). Svetlo rumene ocvirke stisnemo s stiskalcem ( pire krompir). Še tople solimo. Pozdrav Anamarija

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

3. sep 2006 11:18

Kakšne bi pravzaprav rada imela ?" Rezane ,mlete,z kožo ali brez? Ocvirke dobro oddcediš pa imaš suhe ,samo niso tako dobri kot če so shranjeni skupaj z mastjo,pa potem ko jih nanovo segreješ lahko odliješ mast in ti ostanejo samo še ocvirki!,men so shranjeni suhi zdijo trdi kakor rog! Lahko jih pa obtežiš ,ali pa v slavoniji imajo ponekod stiskalnice za ocvirke ,tisti so pa res čisto,čisto suhi! up val

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti