1. sep 2006 9:58
Peteršilj hranim kar v hladilniku, konzervans pa je sol. Takole naredim:
naberem peteršilj na vrtu - večko količino, ga operem kot solato - večkrat menjam vodo, ker se noter najde vse sorte. Opran peteršilj dam na brisačo, pokrijem z drugo brisačo in pustim do naslednjega dne. Vmes včasih malo potresem, da vodne kapljice zdrsnejo dol. Naslednji dan dam osušen peteršilj v multipraktik in ga sesekljam, pa ne v pasto ampak je tak, kot bi ga sekljal z nožem. Potem naložim v male kozarčke od marmelade plast peteršilja, plast soli ter vmes dobro potlačim. Kozarčke zaprem in hranim v hladilniku. Peteršil je lepo zelen in vedno pri roki. Nekoč me je nekdo vprašal, če me ne moti sol - sploh ne, saj peteršilj v glavnem uporabljamo za slane jedi, jih pač manj solimo.
Lep pozdrav
Alenka
alenka5