1. dec 2001 12:26
MALE,
se strinjam z vami , tudi pri nas doma bre z kolin ne gre.Saj ne pretiravamo ,a ne?!
Najprej meso natremo s soljo.(Po nasvetu mesarja, meso nasolimo enkrat bolj kot ga solimo za pečenko.) Tako naj meso odleži 3-5 dni.Včasih smo" pac" kuhali ,zdaj tega več ne počnemo,ker se pri mokrem pacu meso preveč izluži in s tem meso postane siromašno -beljakovin.
Dobro stolčemo naslednje začimbe:(za polovico 120 kg prašiča)
1 velika žlica črnega popra
1velika žlica zelenega popra
5 listov lovorjevega lista
5 strokov česna
pest brinovih jagod
1 velika žlica žajblja
1 mala žlica timijana in prav toliko rožmarina
Začimbe potresemo po mesu in vsak dan meso prekladamo.Vtem suhem pacu je 14 dni.Zaradi milih zim ,da se mesu ne bi kaj zgodilo,izmenično dajem v posodo med meso led(plastične steklenice Radenske napolnimo z vodo in zamrznemo).
POZDRAV!
MARTIKA
Marta Vidovič