Novi forumi so nadomestili snitz forum!

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

tema odprta - 28. nov 2001 22:13 | ogledi: 3.055 | odgovori: 15

Tako, po trdem delu, neprespanih nočeh in kroničnem vnetju vratu (brez heca), vam predstavljamo nove Kulinarične forume.

Mi, avtorji stojimo za prepričanjem, da smo naredili ogromen korak naprej, tako za danes, kot tudi za prihodnost! Forumi so last naših glav, kar pomeni, da bomo lahko uresničevali potrebe in želje, ki se bodo sproti pojavljale. Glavni razlogi, zakaj smo se odločili za ta zahteven korak, so bili:

1. Dvojna prijava - ena na forum druga na KulSlo. Zdaj je le še enojna prijava in sicer na KulSlo!

2. Forume smo močno poenostavili! Odvečnih stvari ni (res pa manjka iskalec, ki ga bomo dodatno naredili)

3. Vključili smo nove smeškote oz. medmete.

4. Forumi so mnogo bolj integrirani v Kulinarično Slovenijo.

5. Namesto neprebranih tem smo uvedli sistem zvezdic, ki kaže, kje so neprebrana sporočila. S tem mislim neprebrana sporočila in ne neprebrane teme. Če ste v KulSlo prijavljeni, vas bo klik na temo pripeljal na določeno podstran teme, tam, kjer so nova sporočila. Ko zvezdic ni več, bo ista povezava pripeljala na prvo stran!

6. Predogled prej ni podpiral šumnikov, zdaj pa jih! Poleg tega si lahko ogledate tudi dolgo pismo, prej je bila omejitev 4kB.

7. Uspeli smo ohraniti vsa stara pisma, čeprav avtorjem ne morete več pisati, ne morete jih popravljati in brisati.

8. Izdelali smo sistem pomoči: Najpogostejša vprašanja, kjer boste izvedeli mnogo tega, kar vas o Kulinariki zanima, preden boste potrebovali pomoč. FAQ bo na solnicah kmalu nadomestil zemljevid. Seveda ga bomo redno izpopolnjevali.

9. Ne boste več imeli problemov s prijavo, ki je na forumu vsak mesec "padla dol" in ste morali geslo ponovno vpisovati. Še huje je bilo pa to, da so bila vsa sporočila spet neprebrana.

10. Gre za ene najbolj dinamičnih forumov v Sloveniji (si upam trditi), ki se prilagajo vašim nastavitvam. Če ste član KulSlo, boste imeli v glavi forumov možnost klika na neprebrana sporočila in uporabo naprednih linkov z zvezdicami, če niste prijavljeni boste imeli le vsa sporočila in opcijo, da se vpišete!

To naj bo samo deset razlogov, zakaj menimo, da smo naredili tri korake naprej in naredili dober in kompakten forum.

Ja, še tole je novo: Če popravite sporočilo, se sicer izpiše,kdaj ste ga popravili, datum pa se ne spremeni. Marsikdo je namreč iskal nova sporočila v temi, ker je nekdo samo eno piko dodal!

Ne smete pa pozbaiti naslednje: Če boste v forum vstopali direktno, neprebrana sporočila ne bodo delovala, ker se datum "pobere" na portalu. Vstopaj torej prosim skozi vhodna vrata, kar ima tudi svoj smisel... Forum je le del Kulinarike, tudi mnenja so svojevrsten mali forum (čeprav opažam, da tja pošiljate še vse kaj drugega) in tudi ostale stvari so del celote - KulSlo. Vem, da ima kar precej uporabnikov v "favorites" forum nastavljen za privzeto. Forum je zdaj bolj kot kdajkoli prej del KulSlo, tato še enkrat prosim: Vstopajte nanj skozi portal! Na portalu boste tudi hitro videli, kaj je novega drugod po straneh in tudi na forumu.

Vsako piko smo stestirali, da je na svojem mestu! Testirali smo z Opero 6 (ki je mimogrede, zelo dober in kratek brskalnik), Netscapom 4 in 6, IE 5 in 6... Vendar sami ne moremo narediti vsega. Koda je tako zapletena, da je gotovo še kakšen pogoj, v katerem se bo nekaj prikazalo narobe!

Naprošamo vas, da nam pomagate in javite vse hrošče, lahko kar v forum Obvestila KulSlo ali kot odgovor na to temo v forumu (če le ne bo hrošč tako zahrbten, da ne boste mogli poslati pisma).

Sevda z veseljem sprejemamo tudi vse graje ali pohvale.

ŠE NEKAJ ZA NAPREJ

Dobro, če smo pošteni, bomo bolj kot pohval veseli, če se boste čez nekaj mesecev, ko bomo v KulSlo vključili storitev, imenovano NADSTANDARNDI PAKET, prijavili. Storitev ne bo brezplačna (stala bo nekaj tisočakov letno), omogočala pa bo razvoj naših strani. Za plačilo boste seveda nekaj dobili! Kot so večja izbira razglednic, moja beležka, kamor boste lahko spravljali recepte, ki so vam všeč in vas bodo čakali na enam mestu, lahko jih boste tudi elegantno stiskali na papir ali si zraven delali zabeležke. Storitev bo omogočala napredno iskanje po receptih, v tem forumu boste imeli na voljo še dodatne smeškote itd. Nikomur se ni treba bati, da do podatkov ne bo mogel več! KulSlo bo ostala takšna kot je, uvedli bomo le posebne storitve, ki bodo članom omogočali še lažje delo s stranjo in posebne ugodnosti, brez katerih se tudi da preživeti. Ne nazadnje bo vaš prispevek tudi omogočil razvoj teh strani in (če se boste pridno prijavljali) tudi nekaj malega avtorjem teh strani.

Toliko za danes, zdaj se gremo pa kuharčki malo naspati! Kuhar Bojan, še ti kaj dodaj, jaz sem bolj tehnični tukaj

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

28. nov 2001 22:14

Prvi hrošč sem kar sam našel - Predogled ne pokaže podpisa... Mimogree, podpis si nastavite v profilu prijave v KulSlo... V podpis, citat, karkoli... Da boste izstopili iz sivega povprečja Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

28. nov 2001 23:03

Kot kaže, ne moremo narediti tako, da bi predogled pokazal še podpis Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

29. nov 2001 7:43

..mogoče gre za hrošča pri predogledu.. ampak pri "odgovarjanju na temo" pa ne! Če pri "odgovarjanju" odkljukaš "vključi svoj podpis", se razume, da bo avtomatsko dodalo tvoj podpis...in da se ti torej NI treba podpisati. Kljukica, ki naredi, kar obljublja. Se bomo navadili, kako se tole obnaša.. Bojan Jurc

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

29. nov 2001 8:45

Ja, ampak svojega podpisa pa ne vidiš v predogledu! Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

malan  

član od: 10.9.2001

sporočila: 412

29. nov 2001 8:49

Ok, zaenkrat izgleda kar lepo in funkcionalno. Čestitke. Ampak spat bi pa vseeno lahko hodili, saj se ni nikamor mudilo... Mimogrede, a v podpis pa ne gre kakšen pravi podpis? Kvaka, sličica, simbol? LP Malan Sporočilo je spremenil(a) malan dne 29. nov 2001 08:49:51

hana  

član od: 31.8.2001

sporočila: 88

29. nov 2001 8:56

Res ste se lepo potrudili. Čestitke. Tudi mene zanima, zakaj v podpis ne gre kaksna sličica, smeško,...? Pa tudi to je res, da v predpogledu se podpis ne pokaže, pa nič zato. Medrugim pa upam, da se boste sedaj naspali. P.S.: Me veseli, da delujejpo tudi šumniki. En lep kuharski pozdrav

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

29. nov 2001 9:40

, saj tudi prej ni šel! Sličice je težko dajati, ker bi morali imeti način, da jih uporabnik sam naloži na strežnik. Smeškoti bi pa verjetno šli... Ampak dajmo popraviti najprej, če je še kaj pokvarjeno. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

29. nov 2001 9:47

Bolec vrat je posledica nepravilne drze oz. namestitve pred racunalnikom. Nujno svetujem vsem ustvarjalcem novega foruma, da si priskrbijo boljse stole, ali pa naj ustvarjajo leze . Lepo vas vse pozdravlja in upa se v nadalje na razumevanje...ha,haha... Vas Henri Ratej

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

29. nov 2001 10:08

Kupil sem si boljši stol, pa mi je razpadel že po nekaj mesecih. Menda ni ustvarjen za tiste, ki ves čas čepimo pred računalniki Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

29. nov 2001 10:16

Prvi vtis je pozitiven. Čestitke za vložen trud in delo! Naj živi novi forum... Pozdrav, Beti. Beti

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti