Imam velik problem. Letos so mi izredno uspele buče špagetarice, ker jih imam prvo leto lepo prosim za nasvete. kako jih pripraviti.
Rada bi presenetila moje drage danes za kosilo . Mi boste pomagali?
Dadaja
Imam velik problem. Letos so mi izredno uspele buče špagetarice, ker jih imam prvo leto lepo prosim za nasvete. kako jih pripraviti.
Rada bi presenetila moje drage danes za kosilo . Mi boste pomagali?
Dadaja
2. jul 2006 11:49
Celo bučo skuhaš - ko je kuhana poči , potem izdolbeš z vilicami meso , katero je podobno špagetom. Zdraven ponudiš še preliv. Sedaj odhajam na kosilo, bom pogledala v knjigo pa pozneje sporočim. tutifruti
2. jul 2006 15:15
Buča špagetarica s porom in kaprami 1 buča špagetarica 4 srednje veliki pori 4 stroki česna 5 srednje velikih paradižnikov 3 žlice oljčnega olja 2 žlici kaper parmezan in peteršilj, sol, poper Bučo špagetarico neočiščeno po dolžini prerežemo (če je velika) ali pa celo 20 min. kuhamo v večjem loncu. Por po dolžini narežemo na široke trakove in ga poparimo, V kozici na olju prepražimo sesekljan česen, dodamo na kocke narezan paradižnik, sesekljan peteršilj, kapre, por, začinimo in vse skupaj dušimo še 5 min. Ko je buča kuhana, z vilicami izdolbemo vlaknato bučno meso. Bučne špagete razdelimo po krožnikih, dodamo omako in potresemo s parmezanom. Gratinirana buča špagetarica 1 buča špagetarica 200 g gorgonzole 100 g parmezana sol, poper Bučo špagetarico (mišljena je verjetno zelo velika) razrežemo na štiri enake dele, odstranimo seme in nad paro dušimo 10 min. Kose špagetarice položimo v namaščen pekač. Bučno meso zrahljamo z vilico, da nastanejo špageti, solimo, popramo in potresemo s sirom. Gratiniramo v pečici od 8 do 10 min, pri 220 st. Celzija. Današnje kosilo je že mimo (vsaj pri nas) pa vseeno dober tek! (Zanima me kje so že bučke , mi smo zgleda v sibiriji - še nič.) Žal letos nimam nič špagetaric, pred leti pa velike. LP tutifruti Sporočilo je spremenil(a) tutifruti dne 02. jul 2006 15:22:25
2. jul 2006 19:05
Hvala za recepte, bodo pa jutri prav prišli. Bučke imam letos v rastljinjaku, tako, da smo prvo bučko (Cukini) pojedli že 18. 6. sedaj pa navadne bučke že delim sosedom. Kako pa se te bučke držijo čez zimo? Dadaja
2. jul 2006 22:25
teža ploda. 1,5-3 kg čas skladiščenja: 6-10 nesecev tudi preko enega leta Pazit je treba, da se kakorkoli ne poškodujejo in se hranijo v primerno toplem prostoru. Jaz imam eno sorto (ne vem imena) katero sem imela leto in pol. Lansko imam tudi še eno je pa oranžne barve-meso. Moji takih ne marajo zato jo imam bolj za okras. Kaj pa cukine ste že vlagala, delala kakšno pito in pecivo, juhe? tutifruti
3. jul 2006 1:07
Lani smo nekaj špagetaric "pozabili" na vikendu, v prostoru je cca. 16 st.C, sicer pa je bolj suho. Včeraj smo pojedli zadnjo in je bila super!! JasnaV
3. jul 2006 8:56
Jaz tudi e imam lanske pagetraice. Tudi jaz jih hranim tako, kot je napisala JasnaV. Sicer pa jih lahko uporabi kot ostale bučke, imajo precej čvrsto meso. rimljanka
3. jul 2006 9:17
Mi prosim lahko opišete kako izgladajo buče špagetarice? Mogoče je kje kakšna slika za videti ? LP Marta
3. jul 2006 10:14
Takale je, samo moje so dosti boilj podolžno rumeno zeleno črtaste. Jih pa ima Semenarna v prodajnem programu (Vsaj lani sem jih kupila). http://edis.ifas.ufl.edu/MV141 http://www.tradewindsfruit.com/spaghetti_squash.htm Upam, da sem kaj pomagala, prekmurki in ostalim. rimljanka
3. jul 2006 10:15
www.botany.com/ cucurbita.html www.humeseeds.com/ sqshvs.htm www.veseys.com/ store.cfm?product=1287 LP cervus
3. jul 2006 10:52
Dekline ,hvala vam in prijeten dan! MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nadevani paradižniki po grško (Gemista)
Hot dog v listnatem testu