ČAO!
Bi se igrali?
Nekaj podobnega sem zasledila pa bi mogoče stvar užgala še pri nas na kulinariki.
Pravila igre:
1. Jaz začnem igro tako da postavim vprašanje in vi odgovarjate. Ko sem zadovoljna z odgovorom, v posebnem postu predam besedo tistemu, ki je prvi pravilno odgovoril. Ta vpraša novo vprašanje in cikel se zavrti.
2. Vprašanja morajo biti iz sveta kulinarike. Obsegajo lahko vse, kar se tiče hrane, sestavin, sadja, zelenjave, tega portala, torej svašta. Odgovori morajo biti splošno preverljivi. Ne velja recimo vprašanje: kako sem danes pripravila bučke
Velja pa npr vprašanje:
itd... glavna značilnost mehiške hrane, koliko časa rodi ameriška borovnica, iz česa izdelujejo maslo,....
3. Kdor misli, da je pravilno odgovoril, naj počaka na potrditev postavljalca vprašanja. Če postavljalec vprašanja zelo dolgo ne potrdi pravilnega odgovora (recimo tri vmesne poste ljudi, ki besnijo: pa dej že enkrat!!!), lahko tisti, ki je pravilno odgovoril, po splošnem konsenzu prevzame besedo.
Če tisti ki je dobil besedo, dolgo ne postavi novega vprašanja, ima postavljalec vprašanja pravico dodeliti besedo naslednjemu, ki je pravilno odgovoril.
Pravila bomo lahko še malo priredili, če bo preobširno.
No tako in jaz začnem:
Koliko let rodi ameriška borovnica?
katti