Živjo!
Zanima me, kje se da kupiti ricotta oz. kaj bi lahko uporabila namesto nje?
Najlepša hvala za odgovor!
Lp
_Jasminka
Živjo!
Zanima me, kje se da kupiti ricotta oz. kaj bi lahko uporabila namesto nje?
Najlepša hvala za odgovor!
Lp
_Jasminka
27. jun 2006 17:41
V Hoferju jo imajo, navadno in z dodanimi zeliči, okoli 150 sit je, mislim, da je 200 g. Včasih imajo tudi manj mastno, običajno pa polnomastno. Se pa dobi (Meggle) tudi kje drugje, vsaj v večjih trgovinah, je pa občutno draja. rimljanka
27. jun 2006 17:47
Ricotto lahko kupiš, v skoraj vsaki trgovini. Najdeš jo pa med skutami, jogurti. namesto nje bi pa morda lahko uporabila skuto, vendar je kar precejšnja razlika med njima. maychi
27. jun 2006 19:44
ne vem katero ricotto rabiš, dobi se kravja, ovčja in bivolja. po istem vrstnem redu so tudi cene in vsebnost maščobe. jaz jo kupujem čez, ima daljši rok porabe (pribl. 1 mesec), ker mi je najboljša in zanjo še nisem dobila alternative pri naših skutah. pppp
28. jun 2006 7:47
To je samo skuta - po italjansko Onka
28. jun 2006 8:19
pppp, a se dobi bivolja tudi pri nas, oz. kako se imenuje v tujini, da vem iskati. Sem že nekaj brskala pri nas, pa nisem imela sreče. Sem iskala tudi takšno mozarello, pa tudi nič. ZIMA
28. jun 2006 8:59
Pa kako se ricotta sploh naredi? Mene to kar nekaj časa zanima? A je to un sveži sirček, ki se ga dobi direktno iz sesirjenega mleka? A katera ve? Ker okus ni enak skuti, četudi je morda terminologija pomensko enaka...
28. jun 2006 9:48
Riccoto, več vrst, imajo, vsaj v MB, v Intersparu. Zima, tudi mocarelo iz bivoljega mleka sem videla v eni večjih trgovin, ampak ne vem natanko, kje. Ne vem, če ni bil tudi tokrat Interspar. Bom pri nakupih malo bolj natančno gledala oziroma si skušala zapomnit, pa sporočim. Pozdrav, Mamamia mamamia
28. jun 2006 9:58
Poceni ricotto dobite v Eurospinovih prodajalnah. Loni Makaroni
28. jun 2006 9:58
Bivoljo mocarelo dobiš na Tržnici Koseze, pa tudi v BTC, v prodajalni Il papavero, kjer imajo marsikaj po poreklu iz Toskane in še od kod. rimljanka
28. jun 2006 16:57
ricotta je malo drugačnega okusa kot skuta. je bolj kremasta in sladkasta, za razliko od naše skute, ki je bolj zrnata in kiselkasta. kravja ricotta se uporablja za testenine. ricotta da pecora (kozja oz. ovčja) je za razne kreme za sladice. bivolja ravno tako. enostaven recept za testenine je: na o. olju prepražiš olupljen paradižnik, primešaš kuhane testenine (pene rigate) in na koncu primešaš ricotto z svežimi lističi bazilike. mi imamo to zelo radi. posebno zdaj poleti se prileže, ker je lahka hrana, hitro prebavljiva in predvsem hitro pripravljena. za sladico bom pa poslala v bazo recept kmalu. imam že poslikano, pa nimam trenutno dosti časa pisat. mocarelo pa se dobi pri nas dobro in še cenevno ugodno, tako da ti ni potrebno iskati drugje. za točno ime ricotte bivolje bom pogledala na embalaži naslednjič, ko jo kupim, ker zdaj ne vem na pamet. je pa v lončku po 250 g, stane tam okrog 2,40 eur in je na pokrovčku narisana bivolja glava, tako da se ne more zgrešiti. proizvajalca pa sporočim. ppppKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučni mufini s kremastim nadevom
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton