29. jun 2006 17:33
Hehe, sem dolžna poročilo, ne? Bala sem se, da se ravioli ne bodo dobro zatesnili in da bo fila ven popadala, ne? No, hrana je super uspela, ravioli se niso odprli, bili so dobri, vsi do zadnjega lepo napolnjeni, brez lukenj in brez zraka vmes in glede tega je bilo vse fajn
Tudi špageti so ratali LEPI čisto okrogli, taki ko bi jih kupila v trgovini:) Skratka vsi nastavki za na mašinco super delajo!
Kaj mi potem ni všeč?
Hm, to, da motorček od mašince, ki je bil zraven, NE DELA!
Sploh! ma nek slab kontakt in če češ, da vrti hudiča, ga moraš z obema rokama skup stiskat... Pa to, da je po mojem veselem vrtenju šla tudi ročna mašinca, ki je bila tudi zraven...
Najprej je nekaj jamrala (beri: škripala), potem pa se ni več hotla vrtet, sploh... Nekaj se je zataknilo oz. odtrgalo not med valjerji, kaj pa vem... Sem jo seveda obračala okrog in probavala svašta, se je še parkrat na pol obrnila, ampak ni več lepo tekla in se ves čas zatika... Verjetno ni narejena za take količine, hehe:)
Samo stara je še kaj hujšega dala skoz, pa še čisto lepo dela...
Kolikor denarja toliko muzike, pravijo... Ampak kaj pa naj, če na mojo ne grejo tisti nastavki...
Tako da sem na koncu potegnila ven svojo staro Ampio
(mašinca za testenine), ki jo toplo priporočam po vseh izkušnjah z drugimi firmami in na njej zvaljala testo do konca, na oni sem pa potem končala raviole in špagete (nastavki za Atlas mašinco, ki je tudi super, ampak je seveda niso meli v Palmanovi, pa pri nas tudi ne...), ker seveda na mojo Ampio ne moreš dat gor nobenega nastavka, ker nima tistih kaveljčkov za zataknit!
Mislim, grrrrr
Tudi tiste Ampie, ki imajo kaveljčke za nastavke, so ti obrnjeni v drugo smer kot pri tej drugi firmi, tako da nista kompatibilni... Se znajdejo, ne?;) Da se ne bo katera zafrknila...
Skratka, zdaj mam svojo staro mašinco, s katero lahko delam vse, kar sem prej, pa en kup nastavkov, ki jih tudi lahko uporabljam, ker na srečo niso odvisni od tega, ali tista nova dela ali ne, v bistvu je ta nova mašinca zdaj pač samo stojalo, kaveljčki na srečo še delajo, hehe... Me pa vseeno jezi, da nič ne dela, pa da moram met zdaj obe mašinci na pultu... nerodno pač:) Pa mortorčka sem se veselila in samo za tista dva nastavka je stvar vseeno bila draga... Za vse skup je bila smešno poceni, saj sicer za dobrih 10 jurjev dobiš ravno samo motor, ampak glede na to, da ne mašina ne motorček ne delata...
Ne vem, kdaj bova naslednjič hodila v Palmanovo, če katera gre, bi se priporočala, da mi nese tole tja, ker je v garanciji in res nisem delala nič hudega z njo... Ni mi padla nikamor in valjala sem zelo mehko testo...
Trapasto je to, da vedno ampak čisto vedno vse pregledam v trgovini, tudi tu sem, samo nisem vključila tistega šmenta od motorja, ker ne znam italijansko, pa nisem hotela težit... pa fant je bil že tako več kot potrpežljiv z mojim skakanjem iz ene trgovine v drugo, da bi našla idealno kombinacijo, kamor grejo tisti nastavki... (No, vsaj to se je splačalo, ker grejo:) In navadno izberem tisto škatlo, za katero imam dober občutek in tako mi še nobena taka igračka ni crknila, čeprav jih veliko uporabljam... Zdaj pa tega nisem mogla, ker je bila samo še ta mašinca... Pa tudi sladoledomat je bil samo še en... zato me je zdaj kar strah... Pa saj ne morem met take smole, da ne bi delal, a ne?;)
No, po tistem rajši nisem takoj vključila še slaodledarja, da mi ne bi še ta crknil... pa itak mora stat vsaj 24 ur in tako bo sladoled na vrsti čim se vrnem domov (upam, da kmalu)... Držte pesti, da še ta ne crkne!
PS: Se opravičujem za ne ravno čisto slovenščino, ampak če bi bili v moji koži, bi me čisto razumeli:)
Veri