Opozorilo

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

tema odprta - 17. apr 2006 17:39 | ogledi: 4.505 | odgovori: 30

...ta clanem ne sodi v to skupino, a res ne vem, pod kaj naj ga ogjavim...

Vceraj sem odsla na kosilo v kitajsko restavracijo na Barju-tocnega imena ne vem. usedla sem se za mizo in odgrnila na krozniku zlozen prticek, in ob tem je iz njega smuknil pravi pravcati zivi scutek, velik slaba 2cm. Vstala sem in zapustila lokal, kamor se nikoli vec ne bom vrnila. In tudi v nobeno drugo kitajsko restavracijo ne, ker se mi ob misli na scurke dlake postavijo pokonci.

Potemtakem trditev, da so kitajske restavracije umazane, verjetno drzi.Kaj vec kot to, da se jim izognem, verjetno ni moc narediti.

Drzi tudi stavek, da je bistvo ocem skrito...

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

17. apr 2006 18:05

Tole vsekakor ne sode v recepte/nasvete ampak med gostinske lokale. Oz. v ocenjevanje lokalov v bazo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

17. apr 2006 19:05

Morda pa je bila to "podprtičkovna" mesna predjed :) Pri Kitajcih nikoli ne veš. Morda je celo bolje, da ti je ušla s krožnika, saj meso tako ali tako ni preveč zdravo V splošnem pa mislim, da ne bi smeli vse "kitajske" stlačiti v isti koš na osnovi ene same slabe izkušnje. aljalja, danes, čeprav je še praznik, sem se prvič (po lepem jutru) nasmehnil ob prebiranju tvojega sporočila. Tudi zato je ta forum zakon in tudi zato ti odgovarjam. Po mojem osebnem prepričanju, ki se seveda razlikuje od večine prepričanj na tem forumu, je najboljša kitajska hrana iz domačega voka. Vsaj ščurkov ni. Pa lep pozdrav vsem! Boris booris

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

18. avg 2006 12:22

Tud jaz sem v mariboru v eni kitajski videla ščurka,... Jelenckova

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

18. avg 2006 12:33

Ne vem, kje na Barju si bila. Jaz tudi že leta hodim v eni in isto. Vedno vse zelo dobro, brez problemov... Vmes so menjali kuharja, sem takoj ugotovila, ker določene stvari niso bile več enake. V restavracije itak ne hodim pogosto, po sili razmer največkrat... Ne vem pa, kako bi se obnašala, če bi našla ščurka. Prav velike panike ne bi zagnala, kolikor se poznam...

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

18. avg 2006 13:09

Ne sekiraj se! Je vsaj odšel iz krožnika! Jaz sem v gostilni dobila solato z dodatkom mesa, haha Sem z vilico pičila in z nožem zarezala v list solate v krožničku in lepo gladko prerezala lepega debelega polža. Sicer polže nabiram in jem, ampak ne v surovem stanju. Pol pa je še migal in moja hči se je tako prestrašila, da je vrgla po zraku vilico in nož in skoraj napičila moža-očeta. Groza ne veš, če se naj smejiš ali jočeš! Kyara

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

18. avg 2006 13:51

Kot, da so ščurki samo v kitajskih restavracijah, so skoraj povsod kjer je hrana, pa kljub temu, da se šprica proti ščurkom pridejo nazaj. Saj vsakega ščurka pa res ne morejo imati pod kontrolo. Ali pa, ko eni pišejo, da ni v redu v kakšni gostilni, ker je preveč muh in os???????????? Ja pa saj ne moreš zdaj zraven stat pa vsak mrčesek kontrolirat kam bo šel. Saj kaj ti pa lahko naredi en ščurkec? Saj, če v pekarno pride miška v žakelj moke in tam veselo kakca ali mislite, da tako moko stran vržejo? Lepo jo presejejo pa je. Ali pa molji, pa razni žužki v hrani saj gre lepo vse v prodajo... No to je moje mnenje. Se mi zdi hecno tako paniko delat pa zdaj obsodit kar vse kitajske restavracije zaradi enega ščurkca. Tudi pri nas v službi so bili ščurki 11 let nazaj, ko sem začela delati, pa je ponoči kar pokalo pod coklami, ko si šel po hodniku, pa šibalo vse po kuhinji, zdaj sicer špricajo, ampak sigurno je še kakšen kje... Pa brez panike. jade

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

18. avg 2006 14:27

No, pri nas v službi so trenutno neke čudne živalice na stranišču. Male črne, drobne kot pikice. Prvič v življenju vidim take živalice... Tko da... Čistilka šprica z Raidom, pa ne pomaga kaj dosti. Če bi bilo v ministrovem stranišču kaj, bi že odpravili, za nas se pa samo špara, špara...

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. avg 2006 14:42

Tam, kjer ne bi po špricanju prav nič živega ostalo, pa jaz že ne bi hotela biti. Tudi nam ti strupi nikakor ne koristijo. Ne paničarimo po nepotrebnem. rimljanka

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

18. avg 2006 15:02

@rimljanka: se ne bi mogla bolj strinjat. lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti