Zanima me ,če katera pozna recept za kremo-mazilo,ki se dela iz ognjiča(rože).Uporablja pa se za različne rane.
Hvala in lp Balu
balu
Zanima me ,če katera pozna recept za kremo-mazilo,ki se dela iz ognjiča(rože).Uporablja pa se za različne rane.
Hvala in lp Balu
balu
10. apr 2006 23:28
Balu, pošiljam ti recept, ki sem si ga shranila in je bil že lani objavljen na forumu: sveže ognjičevo cvetje ocvremo v svinjski ali rastlinski masti -5 do 10 minut -,precedimo skozi laneno krpo in vsebino krpe dobro ožamemo -in to je to ..-nahrani izsušeno kožo ,razpokano ,pomaga pri hitri pozdravitv ran............ -če hočete odišavljeno kmazilo dodate rožno olje ,ki ga dobite v lekarni . Na sveže ognjičeve cvetove pa bomo morali glede na vremenske razmere še kar nekaj mesecev čakati... Čao atic
11. apr 2006 10:09
Ognjičevih cvetov nikakor ne smemo cvreti na masti, nasprotno, moramo jih greti na počasnem ognju, nekje na robu štedilnika so to delali nekoč. Isto lahko naredimo na olivnem olju (če koga moti mast), samo potem dobimo olje, ima pa isti učinek. Sweetie
11. apr 2006 10:27
Ko pridem domov, vam napišem recept, kako me v kremo naredit.... Ognjič
11. apr 2006 16:59
OGNJIČEVA KREMA: Sestavine: 2 pesti oranžnih ognjičevih cvetov, 1/2 kg loja, najbolje govejega (če nimate loja, je ok tudi svinjska čista mast) Loj scvri, odstrani ocvirke. Ne smeš scvreti preveč, da ne dobi vonja. Uporabi večjo posodo. Počasi, po ščepcih dodajaj v vroč, vendar ne vrel loj, na tanko sesekljane ognjičeve cvetove. Pusti stati najmanj 24 ur. Segrej, precedi čez vsaj dvojno prepognjeno gazo in nalij manjše količine v posodice (od krem, npr.). Ohladi in shrani v zmrzovalniku. Kremo, ki je v uporabi, pa obvezno hrani v hladilniku, sicer se pokvari. Recept naj bi bil po Mariji Tudor, poznam gospo, ki se že 20 let maže s takšno kremo in ima lička, kot dojenčkova ri...., pa je stara skoraj 70 let. Ognjič
26. avg 2007 19:07
Tole bo tudi nekaj o ognjiču Vrana
26. avg 2007 19:44
Vrana, pa kje si ti??? Sem vesela, da si se spet oglasila... pozdravček
26. avg 2007 20:34
Joj, Vrana, lepo, da si spet med nami!!!!!!!!! rimljanka
26. avg 2007 22:18
Tudi jaz sem te pogrešela Vrana! Pozdravljena AkiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Toscanska panzanella
Jagodni semifreddo