Ej, mogoče se vam bo zdelo čudno vprašanje, bolje rečeno nevedno.
V svoji zalogi semen sem odkrila pastinak. Kaj sploh to je, oziroma za kaj se uporablja..
Hvala..
Tina
Ej, mogoče se vam bo zdelo čudno vprašanje, bolje rečeno nevedno.
V svoji zalogi semen sem odkrila pastinak. Kaj sploh to je, oziroma za kaj se uporablja..
Hvala..
Tina
10. apr 2006 18:28
Hmmm... Kako pa izgleda? Vrana
10. apr 2006 18:45
Pastinak (mislim) da je podoben peteršilju - ima skoraj isti koren kot peteršilj, vendar pravijo da ima nekoliko drugačen okus. Uporablja se enako kot peteršilj. LP gordana
10. apr 2006 18:46
Če se ne motim je to podobno korenu peteršilja. http://users.volja.net/klavdi/Projekt/Vrtnine.html Tukaj je slikica. jade
10. apr 2006 19:48
Uporablja se za kak[ne zelenjavne omake, priloge, kot dodatek goveji ali kurji juhi in zelenjavnim juham. Videti je kot korenina petersilja, le da je malo bolj gladek in rumenkast. Sveze nariban je uporaben tudi kot dodatek solati, lahko se tudi soci za kaksne sokove. Mamamia mamamia
11. apr 2006 0:17
Okus ima pa nekako med peteršiljem in zeleno, malo bolj začimben kot peteršilj in - zame - boljši in bolj mil, malo bolj sladkast kot zelena. Koreni so tudi precej večji kot peteršilj. Dobri so npr. v različnih zelenjavnih omakah, spasirani skupaj s korenčkom... Sveže mlado listje gre pa lahko v kakšno zeliščno juho. Uporabljaš ga lahko povsod kot korenje ali zeleno. JasnaV
11. apr 2006 7:18
Lahko ga narediš tudi kot pire. Loni Makaroni
11. apr 2006 7:32
Hvala za odgovore. Če je res tako, mu bom namenila kar velik prostor na njivi. Tina
11. apr 2006 18:07
Če ga boš sejala, mu nameni dovolj prostora v širino, ker požene res razkošne liste. Pred setvijo pa zemljo globoko zrahljaj, ker koreni zrastejo dolgi in debeli. Sej bolj na gosto v vrste in kasneje redči na okoli 8 cm. Ima bolj sladkast okus, mene rahlo spominja na janež. Zelo paše k pečenki (k pujsu ali kuri). V juho ga daljem manj, zaradi značilnega okusa... Sploh pa se ga splača sejati zaradi sosed. Ki jim potem, ko porežeš zelenje, namigneš:"Glejte, kako lep peteršilj imam pa jaz letos!" Hehehehe LP juhicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pekoča paradižnikova juha
Domači Ferrero Rocher