Rada bi kupila dobro kuharsko knjigo, vendar v teh, ki sem jih pregledovala so taki nevsakdanji recepti. Rada pa bi imela tako, da jo lahko uporabljaš dnevno - preprosti recepti.
Kaj mi vi svetujete?
Hvala!
Moycaa
Rada bi kupila dobro kuharsko knjigo, vendar v teh, ki sem jih pregledovala so taki nevsakdanji recepti. Rada pa bi imela tako, da jo lahko uporabljaš dnevno - preprosti recepti.
Kaj mi vi svetujete?
Hvala!
Moycaa
12. mar 2006 11:44
Mojstra Ivačiča, sestro Vendelino. Loni Makaroni
12. mar 2006 12:03
Sestro Vandelino, Sestro Nikolino (zbirka 6ih knjižic- stanejo cca.6000 sit). Najbolj pa ti priporočam, da narediš tako kot jaz. Recepte, ki so mi bili všeč sem pridno tipkala in shranjevala v Worda, dala printati in vezati in tako imam najboljšo kuharsko knjigo na svetu, ki jo pridno dopolnjujem (predvsem z recepti iz baze). Opremila sem jo še s slikicami in se vedno pohecam, da mi lahko ukradejo tudi avto- samo da mi te moje kuharske knjige ne Lep dan vam želim
12. mar 2006 13:05
Rozanec! Kam pa si dala vezati in koliko sploh stane takšna vezava?? LP gordana
12. mar 2006 13:29
veže vsaka boljša fotokopirnica v špiralo, cene pa se gibljejo plusminus 1 €... če vprašaš mene, Ivačič pa kuharska enciklopedija pa internet... LP Drejček
12. mar 2006 13:41
Drejcek : ni mi jasno (bolj malo hodim v fotokopirnico) - plusminus 1 euro - za kaj - za 1 list?? Kar se tiče dobrih knjig - vse dobre, preproste in preizkušene recepte sem našla na internetu, na podobnih straneh kot je ta!!! LP gordana Sporočilo je spremenil(a) gordana dne 12. mar 2006 13:42:36
12. mar 2006 13:52
Kolikor jst vem, stane vezava v špiralo do 50 listov okoli 300SIT, kar pa je več listov pa se cena poviša. In ne, NI mišljeno 1€ za vsak list. Če hočeš pa trdo vezavo (kot prava knjiga), pa pride mislm da precej več.
12. mar 2006 14:37
Tudi sam zbiram kuharske knjige in recepte kot rozanec. Spirala je sicer enostavna in super zadeva, če pa recepte uporabljaš je še bol primeren kar fascikl. lepo jih dograjuješ po skupinah ali pa po avecedi. Lepo vzameš list in ga imaš pri roki ko kakšno stvar kuhač, Če se ti slučajno uniči, ga enostavno zamenjaš z novim in ga vstaviš nazaj. LP Matjaž - šepavi
12. mar 2006 14:40
Ena polica knjig, revij kot je Lisa, Dober tek in podobno - na koncu je pa Kulinarika zakon. Tukaj pa najdeš vse in še več.. p.s. Ampak knjige pa še kar kupujem... (moj pa bi rekel - na koncu pa jemo zabeljen krompir in solato - he,he) Sneg so, hvala bogu, že splužili ...lp Tina
12. mar 2006 16:44
Gordana v fotokopirnici ti natisnejo in list stane cca.20sit, cena špirale pa je odvisna od tega, koliko listov imaš (kot je rekel že Anže). Imajo pa v Hoferju zdaj tisto napravo za spiralno vezavo (zmogljivost luknanja do 6 listov, 2-4kratno luknanje, maksimalna zmogljivost spenjanja listov 120 + 5 spiral) po ceni 3.549 sit. Lahko pa kupiš zraven set za spiralno vezavo (prozorne folije, hrbti iz kartona, vezne spirale iz umetne mase za 40 vezav) po ceni 1499 sit. Mislim, da si bom to napravo kar umislila. So res tudi fascikli v redu, samo tako veliki so. Če veliko kuhaš in si narediš kazalo, se navadiš tudi na spiralo in točno veš, kje imaš kaj. Lep dan vam želim
12. mar 2006 18:56
Nazadnje sem si kupila knjigo Velika sodobna kuhinja, niti štiri tisočake ne stane, v njej pa so kuharske osnove in tudi nekaj zahtevnešjših receptov, a vse v mejah vsakdana. Ima sicer tudi nekaj precej zahtevnih knjig, a ta me je premamila s fotkami in predvsem s ceno, pa zaradi praktičnosti. Ker zdaj pri nas že težko najdem knjigo, ki je nimam (z izjemo knjig sestre Vendeline - te nimam niti ene, nima pojma, zakaj je tako...), si večinoma kupujem kakšne broširane izdaje in to pretežno tematske. Po vrstah jedi, po državah, po kakšnem drugem kriteriju, kar pač vidim. Tudi v tujini vedno kaj kupim - obvezno vsaj eno kuharsko knjigo (s Tajske jih imam pet, iz Burme štiri, iz Kenije in Tanzanije prav tako štiri, še kuharico iz Senegambije imam, pa pojsko itd...), potem pa še kakšne revje in brošure. Pa revijo Dober tek redno kupujem od januarja 1998, imam vse številke, iz etnika 1977 pa le tiste iz druge polovice leta. Sicer pa v zadnjem času preko interneta recepte zbiram tako, da v googla ali yahoo vtipkam neko vrsto hrane (solate na priemr, ali beef itd) in si potem shranjem povezave, ki se odprejo. Potem pogledam še pod slike in če se katera ujema z receptom, sprinatm še to in kompletiram. Sprinatam si recepte, za katere se mi zdi, da pridejo v poštev, in jih shranjujem v prozorne mape, pač po vrsti hrane: govedina, sladice, torte, pač po nekem svojem sistemu. Če kdo hoče, lahko posredujem nekaj linkov, ki sem jih shranila med prijubljene. Od nemških revij občasno kupim Essen und trinken, pa kakšno posebno izdajo na določeno temo, od angleških pa si jih nekaj ogledam na internetu in potem poskrbim, da mi katero pač kdo prinese. Seveda pa imam tudi tri nepogrešljive rokovnike. Enega, starega nad dvajset let, v katerem so moji prvi kuharski zapiski, pa enega, v katerega vpisujem ideje za kakšne večerja ali kosila, ko koga povabim, predvsem pa to, kdaj sem koga povabila in kaj sem pripravila (bi se sicer že zgodilo, da bi enim te istim dva krat v dveh mesecih skuhala skoraj isto hrano...). V ta rokovnik lepim tudi zanimive recepti izkakšnih revij, če je ne obdržim cele, ali pa na primer s TV ekrana. Tretji rokovnik - ta je pa skrivnost, v njem nastaja en sila zanimiv snutek in če mi bo sreča mila, se mi bo, v sodelovanju s še enim poznavalcem dobre papice, izpolnila življenjska želja... Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)