Imam par svinjskih zrezkov za večerjo, pa sem totalno brez ideje. Kaj naj naredim?
Lumpica
Imam par svinjskih zrezkov za večerjo, pa sem totalno brez ideje. Kaj naj naredim?
Lumpica
17. feb 2006 18:00
- Polnjene zvitke? - Jih naseckaš, prepražiš, dodaš zelenjavo in narediš nekakšen nadev za tortilje? - Pohani zrezki v omaki od prekmurke (prva verzija: tanke in odležane zrezke paniramo in ocvremo ,na olju na hitro prepražimo česen in petršilj-da zadiši-, zalijemo z 1 dl belega vina in 3 dl vode(če hočete več omake količino povečajte) , dodamo govejo kocko ,prevremo ,v omako zložimo ocvrte zrezke in malo podušimo , zraven ponudimo pire krompir - zame je jed božanska -,zrzki se kar topijo v ustih. druga verzija: skuhamo krompir ,ga ogulimo in narežemo na šnite ,naložimo v pekač polijemo z olivnim oljem ,če vam odgovarja okus rožmarina ga malo posujete po krompirju ,na krompir date spet zlatorjavo ocvrto čebulo ,na čebulo naribano in dušeno korenje ,potem naložite na korenje ocvrto meso -lahko je to perutnina ,svinjina ali govedina ,čez pa polijete polivko ,ki jo naredite iz enakih delov majoneze jogurta in sladke smetane (katero lahko tudi do polovice stepete) ,ne pozabite polivke soliti ,prav tako krompir kuhajte v soljeni vodi .Tu pa tam pustite kakšen del mesa nepolitega ,vse skupaj date v vročo pečico in približno 30 minut pečete pri 180 stopinjah -prvih 15 minut pokrijte s folijo ,da se preveč ne izsuši ,polivke naj bo najmanj 1/2 l .)? - Hm... mogoče kako bolj zanimivo paniranje, recimo s koruznimi cornflakes, not pa polnjene recimo s špinačo/blitvo in sirčkom... Sem izčrpala svojo domišljijo... Lp, tjas Sporočilo je spremenil(a) tjas dne 17. feb 2006 18:00:49
17. feb 2006 18:07
V možnarju zmešam origano, olivno olje ter polnozrnato gorčico, s tem premažem zrezke in jih popečem. Simpel in zelo dobro... ivonja
18. feb 2006 15:25
Izvirni recept je sicer stelečjimi zrezki, ampak gre tudi s svinjskimi: zrezek soliš in popraš in opečeš z obehstrani, ga daš na krožnik, nanj pa naložiš pečeno jajce na oko in okrasiš s slanimi ribjimi fileji in potreseš s kaprami (izvirnik je zrezek Holstein). Mamamia mamamia
18. feb 2006 20:29
Zrezke popečem z obeh strani. Preden jih prepognem, eno polovico pokrijem z rezino sira, čez potresem na drobno nasekljano panceto, drobnjak in por (tega v razstavljenih kolutkih), potem prepognem in še malo podušim. Na krožniku prelijem z običajno omako za pečenko. LP VranaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z omako iz bazilike in parmezanom
Srbski pasulj