Ima kdo kakšn recept peciv ali sladic za bolnika z celiakijo?
Lep pozdrav
jelcy
Ima kdo kakšn recept peciv ali sladic za bolnika z celiakijo?
Lep pozdrav
jelcy
7. feb 2006 14:43
Morda za začetek nekaj na tej strani http://www.drustvo-celiakija.si/ je bilo pa že tudi na forumu kar nekaj govora in bi bilo dobro malce pogledat kaj najde Iskanje po bazi:) p, m
7. feb 2006 15:55
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4593 Bernarda Sporočilo je spremenil(a) terlikar 1 dne 07. feb 2006 15:56:49 Sporočilo je spremenil(a) terlikar 1 dne 07. feb 2006 16:02:30
7. feb 2006 16:18
http://kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4593#mnenj Pri nas nima nihče celiakije, pa vseeno zelo radi jejo to torto - mogoče te bo to prepričalo;) Veri
7. feb 2006 16:22
Pozdravljena Jelcy, naš ta najmlajši ima celiakijo, tako da ti lahko natresem nekaj praktičnih nasvetov. Najprej kar se tiče sladic: torte pečemo na sto in en način in vse ratajo. Pečem za doma in še za vso žlahto kamor smo povabljeni na kak rd. Recepti, ki jih uporabljam so večinoma iz baze. Pri biskvitnih testih itak ni problem, le moko moraš vzeti kakšno malo boljšo in ne Celiax. Jaz uporabljam v glavnem Finax in Schar. Krofi so tudi že ratali (in miške, pa buhteljni), pa kremšnite naredi babi krasne (namesto listnatega testa naredi zelo tanko biskvitno testo - kot npr. za rolado). Ja listnato in vlečeno testo je problem, zato za zavitke sedaj uporabljamo Piskačevo zmrzneno testo za zavitke; lahko pa uporabiš tudi posušene riževe liste (riževo testo), ki se dobijo v večjih marketih. Iz teh listov delamo tudi lazanjo, ker je tako najbolj enostavno. Piškoti tudi uspejo, le da se bolj drobijo od običajnih. Torej jaz si ne delam kake posebne baze brezglutenskih receptov, ker pečem kar po običajnih - seveda z brezglutensko moko. Izogibam se le takih, ki imajo velik delež moke, pa moka mora biti kakovostna. Toliko na hitro, aja drugače pa je v bazi tudi kar nekaj receptov brez moke: npr. rafaelo, orehova rulada, fruta bela, .. Lp, mojka
7. feb 2006 17:33
čeprav sem se šele danes vpisala,sem zelo zadovoljna,ker sem dobila takoj dobre odgovore.celiakijo ima moja nečakinja,dokončno potrjeno diagnozo pred enim mesecem,stara pa je 15let.vsak nasvet oz.recept pa prav pride ko se na začetku še malo loviš.hvala in lep pozdrav. jelcy
8. feb 2006 1:30
Tale kostanjeva torta je brez moke Sporočilo s foruma z dne: 21.12.2004 00:05:13 Živjo! Tale recept sem dobila od prijatelja in je blazno dobr. Največji problem je bil olupit kostanj. Zdaj sem dobila zmrznjen kostanjev pire in bom probala še s tem. 200 g čokolade 1 skodelica skuhane kave 300 g kostanjevega pirea Čokolado raztopiš in zmešaš kavo in pire. 8 rumenjakov 2 jajca 200 g sladkorja Zmiksaš in dodaš kostanj, čokolado in kavo. Na koncu dodaš sneg 8 beljakov Pečeš na peki papirju, ki ga naoljiš in posuješ z drobtinami, 60 - 70 minut na 150*C. Fil: 1 dcl mleka 100 g kostanevega pirea 100 g raztopljene čokolade 100 g margarine 80 g sladadkorja Vse to dobro penasto zmiksaj. Ohlajeno torto prereži in nameži po sredini in povrh. Torto lahko poliješ s čokoladnim prelivom ali kako drugače okrasiš. Upam, da ti bo všeč. Mi smo jo že isti večer polovico pojedli. stanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučni pire iz rumene buče
Bučke s sirom