Uporabila naj bi ga v receptu za čokoladne kocke.
Je to enako kot mleko v prahu? In če ni, ali lahko kondenzirano mleko nadomestim z mlekom v prahu.
hvala lepa,
k.mici
kuharica Mici
Uporabila naj bi ga v receptu za čokoladne kocke.
Je to enako kot mleko v prahu? In če ni, ali lahko kondenzirano mleko nadomestim z mlekom v prahu.
hvala lepa,
k.mici
kuharica Mici
6. feb 2006 17:29
Kondenzirano melko je zgoščeno, običajno sladkano mleko. Včasih se je dobilo v tubi ali konzervi. Kako je s tem danes, ne vem. Po moje se ga v receptu ne da kar zamenjati z mlekom v prahu. Morda bi lahko mleko v prahu zmešala s toliko vode, da bi bilo mleko kot ne ravno gosto tekoč med. Spomnim se, da je bilo včasih kondenzirano mleko tako gosto. Pa preveri še, kako je s sladkorjem v receptu. rimljanka
6. feb 2006 17:47
Hvala lepa! Bom improvizirala po tvojem receptu. kuharica Mici
7. feb 2006 16:27
Jaz dostikrat nadomestim kondenzirano mleko kar z navadnim mlekom, saj so ameriški recepti praviloma itak presladki in premastni (nam:)), tako da preverjeno gre, edino, če ti bo premalo okusno, pa dodaj še par žlic mleka v prahu in sladkorja zraven. VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Moje štručke
Svinjska ribica