Pozdravljeni!
Ali mi mogoče lahko kdo pomaga z nasvetom? Ali je možno kje kupiti samo jajčne beljake.
Hvala
Marina 45
Pozdravljeni!
Ali mi mogoče lahko kdo pomaga z nasvetom? Ali je možno kje kupiti samo jajčne beljake.
Hvala
Marina 45
3. feb 2006 5:02
V Jatinih diskontih se zmeniš in ti jih naročijo.
3. feb 2006 8:27
Oprosti Marina, ampak za sekundo mi se utrnila misel... "Ja, pa še dlako v jajcu". Moj živ dan še nisem slišala, da bi se kje prodajal beljak. Pozdravček - nevednica
3. feb 2006 8:52
Dragička seveda jih prodajajo, samo ne v običajnih trgovinah. V Ljubljani jih lahko v Jati dobiš pakirane po 1.5 litra, v MB pa samo po 5 litrov. Marina, najboljše, da pokličeš najbližji Jatin diskont oz. diskont Perutnine Ptuj in se zmeniš.
3. feb 2006 9:01
Ja zakaj pa rabite 1.5, da ne govorim o petih litrih jajčnih beljakov? Še s parimi, če kdaj ostanejo, ne vem, kaj bi z njimi, razen za španske vetrce jih ne znam porabiti za nič drugega. Danca
3. feb 2006 9:30
To pa ni nora ideja, za beljake. Jaz namreč smem jesti samo belajke, celo jajce lahko pojem morda enrkat na teden, še bolje samo na 14 dni. Pa še maram ne rumenjaka preveč, medtem ko beljake obožujem. Hm, bom jaz tudi šla k jati pogledat. Mamamia mamamia
3. feb 2006 9:40
Dobite jih tudi v prahu v industrijski coni Trzin, Vrhniške pekarne. Tem beljakom je oduzeta le voda. Postopek priprave je tak, da na toliko gramov prahu, dodate nazaj vodo in to je to. Uporaba beljakov v prahu je popolnoma enaka kot če ubijete jajce in ločite beljake od rumenjakov. Pa še pokvari se vam ne tako zelo hitro. lp Vesna
3. feb 2006 10:17
Zanimivo,spet nekaj novega. Vesna Leben
3. feb 2006 10:44
Super ste! Hvala za pomoč. Beljake potrebujem zaradi tega ker moj sin ne je rumenjakov. Poleg tega mu pečem večkrat sadne ploščice v katerih porabim veliko beljakov. Marina 45
3. feb 2006 14:58
Mamamia pokliči Jatin diskont na Teznu (460 56 00) - tu jih sigurno dobiš. Jaz jih nalijem v 1/2 l plastenke ali male posodice in zamrznem. Ko jih rabim, jih pa odmrznem in uporabljam kot običajno. Meni so boljšega okusa kot od jajc. Pa še pasterizirani so tako, da se ni bati salmonele. Cena je pa tudi dobra - 5 l stane 2000 SIT.
3. feb 2006 15:13
Baje se dobijo tudi v diskontu od Žita v Lj., mislim, da lahko vzameš minimalno pol litra, kar se že nekak da porabit, čerpav meni večkrat beljaki ostanejo, ker delam sladoled. VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veganski sladoled z navihanci
Toscanska panzanella