Pred leti sem v reviji Naša žena zasledila recept za ameriško pito z borovnicami.Mogoče ga katera pozna ali pa je v forumu pa ga jaz ne najdem.Prav rada bi jo spet pripravila,saj veste za spremembo malo drugače.
gogi
Pred leti sem v reviji Naša žena zasledila recept za ameriško pito z borovnicami.Mogoče ga katera pozna ali pa je v forumu pa ga jaz ne najdem.Prav rada bi jo spet pripravila,saj veste za spremembo malo drugače.
gogi
27. jan 2006 21:40
Grem gledat, če najdem v neki kuharici, kjer so tudi recepti iz ZDA. Pošljem, če najdem. Mamamia mamamia
27. jan 2006 22:10
Mamamia,hvala in upam,da bo iskanje uspešno. gogi
28. jan 2006 10:37
V knjigi Velika knjiga o peki je recept za Borovničevo pito s snegom, če te zanima, ne vem pa iz katere države je recept. jade
28. jan 2006 15:38
Našla sem Blueberra pie: potrebuješ: 350 g borovnic, 75 g sladkorja, 1/4 žličke mletega cimeta, ščepec soli, žlica moke, 1/2 žlice limoninega soka, žlica surovega masla za testo: 300 g moke, 150 g masla, ščepec soli, rumenjak Moko preseješ na desko, narežeš na njo kosmiče masla, posoliš in postopoma, med gnetenjem, dodaš pet žlic ledeno mrzle vode. Zgneteš testo in ga pustiš pol ure v hladilniku. Potem ga tanko razvaljaš in obložiš dno ter stene modela s premerom 26 cm. Izpreostanka testa zvaljaš še krog za pokrov pite . večkrat ga prebodeš, da je luknjičast in ga premažeš z rumenjakom. Pečico segreješ na 200 stopinj celzija. Borovnice opereš in odcediš. Zmešaš sladkor, cimet, sol in moko ter s polovico te zmesi potreseš po testu v modlu. Na to daš borovnice in jih potreseš z drugo polovico, pokaša z limoninim sokom in potreseš s kosmiči masla. Pokriješ s testenim pokrovom in pečeš 30 minut. Mislim, da je to, kar iščeš, če ne pa morda tisto, o kateri je napisala jade. Ti samo sporoči, pa ti ena ali druga pošljeva še tisti recept. Pozdrav, mamamia mamamia
28. jan 2006 15:54
Meni je ta pita z borovnicami najboljsa BOROVNIČEVA PITA 250 g moke, 75 g sladkorja, sol, 1 jajce in 125 g masla ugnetemo v gladko testo, ki ga zavijemo v folijo in damo za 1 uro v hladilnik. Model za torte premera 26 cm namastimo in pomokamo. Testo razvaljamo v velikosti modela in ga damo v model. Pri tem naredimo 3-4 cm visok rob. Testo posipamo s 75 g mletih mandljev in po njih potresemo 450 g borovnic. Nato zmešamo 200 g goste kisle smetane, 1 jajce, 25 g sladkorja in malo limonine lupinice ter 75 g mletih mandljev. Vs to polijemo po borovnicah in pečemo pri 200°C 45 minut, da zlato porumeni. Pečeno posipamo s sladkorjem v prahu. Lp, Majuska
28. jan 2006 16:09
Vmes me je zmotil en obisk, zdaj pa lahko spočim še to, da imam s severnoameriškega koca še en recept za kolač z borovnicami, in sicer sladoledni kremni kolač, ampak ta nima zveze s pito, ker je mešanicia borovnic, kremnega sira, smetane in jajca ter masla. Borovničeva pita s snegom pa je pita s podlago iz krhkega testam nadev so brovnice, razmešanes škrobom in sladkorjem kolač pa je obložen s snegom. Toliko v pomoč, če potrebuješ še katerega od teh receptov, sporoči, pa pošljemo. Jaz pa danes ustvarjam kokosovo torto z ananasom in če uspe, bom recept poslala v bazo, s sliko seveda. Mamamia mamamia
28. jan 2006 18:37
mamamia,mislim,da bo tale tvoja pita tisto kar sem jaz pred leti že pekla in po nerodnosti ta recept izgubila.Seveda bom to v naslednjem tednu preiskusila in rezultat sporočila. Spomnim se samo tega,da se je v testu uporabila voda,po tem sklepam,da je pravi,vsekakor pa se z ahvaljujem tudi za ostale recepte,tudi te bomo z veseljem preiskusili saj smo vsi ljubitelji sladkih dobrot Jade ,tudi tvoj recept je za preiskusit saj ni važno od kod je važno je da tekne. Še enkrat hvala ker ste se potrudile.. gogi
28. jan 2006 19:01
Iz knjige Velika knjiga o peki (Christian Teubner, Annette Wolter) Borovničeva pita s snegom Model premera 26 cm 250 g moke ščep soli 125 g masla 1 jajce 1 vanilijev sladkor 100 g sladkorja 450 g borovnic 1 žlica škroba 1 žlica sladkorja 4 žlice kosmuljeve marmelade (po moje je lahko kakšna druga) 3 beljaki 6 žlic mletega sladkorja Moko, maslo, sol, jajce, vanilin in sladkor zgnetemo v testo. V hladilniku naj počiva 1-2 uri. Borovnice preberemo in operemo. Škrob zmešamo z mrzlo vodo ( ni mi jasno koliko, ker med sestavinami v knjigi nič ne piše) in sladkorjem ter zavremo. V to zmešamo borovnice in ohladimo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Razvaljamo testo in obložimo dno in obod modela. Testo večkrat prebodemo, pečemo 20 minut. Ohladimo in osnovo namažemo z marmelado, nanjo damo borovnice. Beljake stepemo z mletim sladkorjem v sneg. Z vrečko nabrizgamo mrežo. Pečemo toliko časa, da sneg rahlo porjavi. jade
31. jan 2006 21:40
Draga mamamija tvoj recept je bil tisto kar sem iskala.Namest borovnic sem uporabila Etine zamrznjene gozdne sadeže.Bilo je zelo dobro in hvala še enkrat gogiKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Jugoslovenka