že pred božičnimi prazniki sem si v hofer-ju , kupila marcipan , ki pa je žal brez navodil in ga še nisem uspela uporabit.
Prosila bi za nasvet oz. recept , kako ga lahko naredim.
HVALA
jaz99
že pred božičnimi prazniki sem si v hofer-ju , kupila marcipan , ki pa je žal brez navodil in ga še nisem uspela uporabit.
Prosila bi za nasvet oz. recept , kako ga lahko naredim.
HVALA
jaz99
4. jan 2006 11:26
Lahko ga uporabiš kot dodatek biskvitnemu testu, tudi v krhko testo za piškote se lepo poda. Lahko ga oblikuješ v kroglice in preliješ s čokolado, lahko vanj zaviješ kandirano sadje ali oreške (sploh lešnike, orehe in mandlje) ali pa košček nugata in potem to obliješ s temno ali svetlo čokolado. Lahko ga daš v razpolovljene datlje in jih preliješ s čokolado ali pa pustiš kar tako. Če ga pregneteš z malo sladkorja v prahu in dodaš malo tekočine ter ga razvaljaš, lahko iz tega oblikuješ okraske za kakšna peciva ali torto, pa za piškote (recimo za srčke: za piškote izrežeš večje, iz marcipana manjše in te na piškot zlepiš tako, da jih čisto na tanko premažeš z marmelado). S kapljico kakšne tekočine ga lahko obarvaš v različne barve in je sladica, ki jo krasiš, še lepša na oko. Skratka, možnosti je nešteto. Ko mi je ostalo nekaj testa od cimetovih zvezdic (stepeni beljaki s sladkorjem in mandlji), sem dodala nekaj kapljic ruma in malo zmehčanega nugata, iz tega naredila majhne kroglice, jih ovila z marcipanom in jih prelila s čokoladno glazuro ter okrasila z glazuro kontra barve. Skratka, domišljiji prosto pot. Osnovno navodilo pa je, da surov marciopan, tako kot si ga kupila, lahko uporabljaš tudi brez dodatkov, sploh če ga daš v testo, če pa ga želiš razvaljati, ga moraš pregnesti z malo sladkorja in tekočine, pa gre lažje, bolj voljan je za obdelavo. Pozdrav, Mamamia mamamia
4. jan 2006 12:26
joj,mamamiia res od srca hvala in v tej priložnosti ti želim srečno in zdravo leto 2oo6 jaz99
4. jan 2006 15:52
V hoferju je sedaj 200 g marcipana 99 tolarjev, če koga zanima. Je pa zelo dober - preiskušeno. jade
4. jan 2006 17:02
U, to pa se splača kupit. Jaz sem ga kupovala po skoraj 700 tolarjev za enako količino, pa tudi v AVstriji - Metro - ni bil bistveno cenejši. Ker se marcipan kar dolgo obdrži, bo torej treba v Hoferja, a seveda preverit rok trajanja. Hvala za informacijo. Mamamia mamamia
4. jan 2006 20:58
Rok trajanja je še do 30.9. Jaz sem ga kupila prejšnji teden. jade
9. jan 2006 8:10
jaz99 ! Hofra v Ljubljani sem predihala po dolgem in počez, pa marcipana nikjer. Prosim povej kje, med katere artikle naj se zapodim, da ga najdem ! Hvala ! pikapolonica
9. jan 2006 12:34
Tudi jaz ga nisem našla. lp Julija
9. jan 2006 13:10
Najbolje bo vprašati prodajalce. V celjskem Hoferju je bil pred prazniki na "mizi" v bližini zelenjave, prejšnji teden pa nekje v bližini blagajn (sem prosila kolegico, da mi ga prinese - cena je bila celo 79 sit!). Zapakiran je v modro-beli vrečki (večina je bela, ob konceh je temno modro). Nena
9. jan 2006 14:20
V Litijskem je bilo v petek marcipana po 79 sit kolikor hočete - 200g. Rok trajanja, 30. 9. rimljanka
9. jan 2006 14:41
Kakšnih takih belo modrih vrečk zagotovo nisem videla v ljubljanskem Hoferju. Pa sem ga kar nekajkrat prešnofala po dolgem in počez. Sem pa bila res v soboto tik pred zaprtjem in ga je mogoče že zmanjkalo. Spraševala pa res nisem. Bo treba naslednjič pogledat in povprašat. lp JulijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo