3. jan 2006 16:16
RAvno včeraj sem na enem forumu odgovarjala na podobno vprašanje in odgovorila takole:
Dobra plastična okna, ki dihajo, veliko stanejo (med drugim tudi zato, ker je kot material prisoten tudi aluminij, ki zagotavlja visoko kvaliteto plastičnih oken, ki so izpostavljeni vsem vremenskim pojavom), ljudje se velikokrat na podlagi obljub, da so tudi poceni okna odlična, odločijo za cenejšo možnost, pa jim je potem velikokrat žal, ker imajo z odstranjevanjem kondenza in nejgovimi posledicami kar nekaj stroškov. Cenovno ugodna plastična okna imajo seveda tudi nekaj drugih pomanjkljivosti (npr. zaradi odstotnosti lahkih kovin se pod vročim soncem začnejo hitro kriviti, plastika slabe kvalitete začne rumeneti, itd.)
Sama sem lani oklevala med zelo dragimi plastičnimi okni ali enako dragimi lesenimi okni, pa sem se odločila za les, ker je naraven material, ki diha, visoka kvaliteta pa ponuja enako zvočno in izolacijsko tesnenje.
Kaj bo čez 30 let s plastičnimi okni, mi ne zna nihče povedati, ker ta nova tehnologija še ni toliko stara. Kaj bo čez 30 let z vzdrževanimi lesenimi okni, pa ve večina od nas. In nihče me ne more prepričati, da je plastiko lažje vzdrževati - dokler je nova in lepa, je res enostavnejše obrisati plastiko, ko pa se postara in spremeni barvo, se mi pa zdi, da je lažje prebarvati les in ohraniti lep videz.
Upam, da kaj poma