malo me je kar sram da ne vem,ampak bom kar vprašala:kaj je to nougat,ki ga omenjatee in kako zgleda marcipan.na kateri polici v trgovinah se nahaja.mogoče med pecilnimi,ali mogoče kje drugje.ali obstaja več vrst marcipanov?
Bernarda
malo me je kar sram da ne vem,ampak bom kar vprašala:kaj je to nougat,ki ga omenjatee in kako zgleda marcipan.na kateri polici v trgovinah se nahaja.mogoče med pecilnimi,ali mogoče kje drugje.ali obstaja več vrst marcipanov?
Bernarda
13. dec 2005 19:33
marcipan - mleti mandlji in sladkor nugat - mleti lešniki in sladkor dobiš pa v bolje založenih trgovinah in centrih alla mercator itd na policah kjer so pecilni, pa okraski za peko, itd... jaz sem letos pri peki namesto nugata uporabila kar nuttelo, marcipan je pa res težje nadomestljiv, te pa opozorim da sta obe zadeve pakirani po 100 - 200 g, tudi več pa je hitro 700 sit... lv, maja Vrsta je ena sama (vsaj samapoznam samo to), a policah pa lahko vidiš barvne marcipanove zmesi, kjer dodajajo jedilne barve, tako s tem lahko tudi sama doma narediš npr figurice za okras torte... Sporočilo je spremenil(a) majamarko dne 13. dec 2005 19:36:01
13. dec 2005 19:59
majamarko,zlata si.hvala Bernarda
13. dec 2005 20:17
Ali lahko marcipan in nugat naredimo tudi sami doma? Lp marelica Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 13. dec 2005 20:17:33
13. dec 2005 20:22
Ja lahko samo boš res porabila veliko sladkorne moke, mandlji pa morajo biti res fino mleti, je pa to sladkorna bomba - jaz osebno si marcipanu težko odrečem, ampak imam potem tudi posledice - 200 g marcipanka gre v parih minutah potem pa prenašam slabost par ur (sladkor) Nugat pa po istem načinu, samo da so tu fino mleti lešniki. Pri marcipanu pa morajo mandlji biti obvezno olupljeni. p, m
14. dec 2005 9:46
Ja, marcipan in nougat lahko narediš tudi doma (imam recept, če potrebuješ), a jaz tega še nisem počela, preveč packarije in časa bi šlo. Pro nougatu potrebuješ poleg sladkorja in lešnikov še kakav oziroma čokolado, ampak mislim, da se ne splača trudit doma. Če sešteješ vse stroške s sestavinami in delo, ugotoviš, da niti ni tako zelo drag. Enako je z marcipanom. Možno, da nekateri nougat nadomeščajo z nutello, sama tega ne počnem, ker pri pralinah, bonbonih in piškotih, za kar ga uporabljam, prisegam na čist in pristen nougatov okus. Kaj vem, mogoče to delam po nepotrebnem, a si ne morem pomagat...Mamamia mamamia
14. dec 2005 9:55
Za marcipan potrebuješ: 20 dag fino mletih mandeljnov 20 sladkorja v prahu 1 beljak Jaz sem marcipan delala, nisem pa zadovoljna s tem, ker tako fino mletih mandeljnov ne moreš narediti niti doma niti kupiti v trgovini. Marcipan kar kupim, po tem receptu pa delam gobice, lubenice, jagode... Pozdravček!
14. dec 2005 16:11
Mamamia, Ker nisem vedela v čem je razlika med nugatom in nutello, sem tudi jaz delala napako in namesto nugata uporabljala nutello ali kaj podobnega, pa se je kar obneslo. Najlepša hvala, za mnenja in recept. Lp, marelica
14. dec 2005 22:00
Mamamia ali lahko prosim napišeš recept za nougat, če boš imela kaj časa. Marcipan vedno delam sama doma, kaj vem mogoče mi je ravno tisto "packanje" všeč. jade
15. dec 2005 10:05
Yes, jade, dobiš recept za nougat. Jaz sem se napackala z okraševanjem piškotov za letošnje leto, nougat pa mi je iz A prinesel en sila prijazen član Kulslo, kar cel kg. Včasih se tudi jaz lotim kakega "packanja", a mi okraševanje cimetovih zvezdic zadostuje za tovrstno sprostitev za vse leto... Recept pa lahko pošljem jutri (če ga danes kje ne izbrskam preko službenega računalnika). Grem namreč v LJ na službeno novoletno zabavo našega LJ dela firme, pa bom doma v MB verejtno šele v zgordnjih jutranjih urah (poštenjaki hodijo po svetlem domov, ne?)...V petek pa delam že od zjutraj in ti bom recept z veseljem napisala. Pozdravček, Mamamia mamamia
15. dec 2005 10:44
Mamamia, nudim ti sobo s posteljo. Ni važno ob kateri uri prideš. Res, ne se smejat! Imej se lepo na zabavi - pozdravček!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rogljič Croque Madame
Pečenice na leči