Prosila bi vas za recept za piškote za testomat. Aparat mam, receptov pa ne.
Vsem hvala za pomoč
Sončen pozdrav iz bele Gorenjske
smrkolina
Prosila bi vas za recept za piškote za testomat. Aparat mam, receptov pa ne.
Vsem hvala za pomoč
Sončen pozdrav iz bele Gorenjske
smrkolina
30. nov 2005 9:25
JAz jih vedno delam po tem receptu: BRIZGANI KEKSI 75dag moke 1 pecilni prašek 1 vanilijev sladkor 35dag sladkorja 25dag margarine 3 jajca sok pol limone 1 žlica smetane kakav (po želji) V skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek, vanilijev sladkor, sladkor ter premešamo. Pridamo margarino in z roko napravimo kašico. Nato dodamo jajca, limonin sok in smetano ter zamesimo testo. Če želimo imeti testo čokoladne barve, vmešamo nekaj žlic kakava (cca. 2-3). Testo za pol ure postavimo na hladno (najbolje v hladilnik). Testo dajemo v testomat in brizgamo razne vzorce na malo namazan pekač (sem ugotovila, da more biti namazan). Pečemo v pečici pri 200°C 15 min. Pečene in ohlajene hranimo v zaprti škatli. Lahko pa jih pomakamo v čokoladno glazuro in okrasimo z pisanimi mrvicami, kokosom, zdrobljenimi piškoti.. pač po želji. rozanec
30. nov 2005 19:43
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5258 Na tem linku imaš marsikaj o piškotih s testomatom. sara
6. jan 2006 16:35
testomat recepti fini keksi: 700 g mehke moke,300 g ostre moke,300 g sladkorja v prahu,4 jajca,500 g margarine,1 pecilni prašek,2 vanilijeva sladkorja,malo naribane limonine lupinice čajno pecivo-krhko pecivo: 300 g moke,100 g sladkorja v prahu,200 g margarine,vanilijev sladkor,malo fino naribane limonine lupinice in poželji nekaj dodatkov za aromo.Zelo učinkovito je,če uporabite dvobarvno testo.Za to je treba masi dodati 1 jedilno žlico kakava in 1/2 kavne žlice margarine rumovi poljubčki: 200 g moke,70 g sladkorja,100 g margarine,1 jedilno žlico ruma,dve noževi konici mletih nageljnovih žbic mandljevo pecivo: 400 g moke,100 g sladkorja v prahu,100 g drobno mletih mandeljnov,200 g margarine,1/2 zavitka pecilnega praška,nekaj naribane limonine lupine čokoladnoi obročki: 250 g moke,120 g sladkorja,60 g drobno naribanih lešnikov,170 g margarine,40 g kakava,vanilijev sladkor, in 2 rumenjaka. janeževi poljubčki: 220 g moke,200 g sladkorja,3 rumenjaki,1 zavitek vanilijevega sladkorja in 1 žlička sasekljanega janeža.Maso nabrizgaj na pekač,pusti jih čez noč na pekaču,nato speci na zmerni temperaturi. vanilijevi rogljički:300 g moke,100 g sadkorja v prahu,80 g grobo mletih lešnikov,180 g margarine,3 zavitke vanili sladkorja,1 zavitek pecilnega praška in 2 rumenjaka. otroške slaščice: 700 g moke,250 g sladkorja v prahu,250 g margarine,3 jajca,vanilijev sladkor,malo naribane limonine lupinice.Sredino keksov vtisnete in po želji napolnite z marmelado Veliko užitkov pri peki peciva! Vesna Leben
6. jan 2006 17:36
Ligonja, tudi jaz imam te recepte, razen prvega. Letos sem piškote prvič delala po teh receptih in tudi testomat, ki je le 15 let mlajši kot jaz, sem uporabljala prvič. Skoraj v vsa testa pa sem morala dodati nekaj tekočine. Zdela so se mi nekoliko presuha, niso se hotela lepo povezati. Res pa je, da testa nisem nič ohlajala, dala sem ga kar direktno v testomat in začela z delom. Ali mora prej kaj "počivati", da se prepoji ? IMAJO PA TILE PIŠKOTI RES IMENITNE OKUSE! Vse začetne težave s testomatom so bile poplačane tudi z zelo lepim izgledom "izdelkov"! Po zaslugi vas, mojstric, ki dajete tako dobre nasvete v forumih, se testomata pri 60-tih ne bojim več. Lep podrav, Nelly
6. jan 2006 18:05
Meni najboljši recept za testo je tale: 52 dag moke 45 dag maščobe 7 dag gustina 22 dag sladkor v prahu 3 vanilin sladkor 2 jajca V maščobo vmešamo sladkor,da se speni. Vmešamo jajci in moko, če je testo pretrdo, dodamo malo mleka. Od kod imam ta recept ne vem, pečem jih pa malokrat, tako, da mi je letos malo zagodel EMŠO in nisem vedela, kje ga imam. Testo sem delala po receptu, ki je priložen testomatu. Piškoti še zdaleč niso bili tako okusni,kot ponavadi. Potem vzamem po novem letu v roke ivančičevo knjigo in ga zagledam.Mi je pošteno odleglo, ker sem mislila, da je že izgubljen. LPKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučni pire iz rumene buče
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko