prijatelj mi bo prinesel nekaj fazanov. S to perjadjo nimam nobenih izkušenj. Kako naj ga očistim in na kakšen način naj ga pripravim? Prosim za vaše predloge
atic
prijatelj mi bo prinesel nekaj fazanov. S to perjadjo nimam nobenih izkušenj. Kako naj ga očistim in na kakšen način naj ga pripravim? Prosim za vaše predloge
atic
17. nov 2005 18:43
Fazana očistiš ko piščanca. Seveda pa je odvisno, kako očiščenega ti bo prijatelj prinesel. Jaz enostavno potegnem kožo dol, s perjem vred, ker jih moram vedno očistiti kar veliko. Tako je pač pri lovskih družicah. Očiščenega posušim s papirnato brisačo in natrem z začimbami. Dam ga v pekač in ga obložim z rezinami pancete, ker je samo meso precej suho. Pečem v pokritem pekaču približno eno uro, le zadnjih 15 minut pekač odkrijem, da se meso lepo hrustljavo zapeče. Posebnega okusa je tudi, če ga ocvreš. Nekaj kosov, predvsem hrbet in perutničke pa uporabiš za zelo okusno juho. Paziti pa moraš, ko ješ bedro - ima zelo veliko tankih, dolgih koščic. Pozabiti ne smeš tudi na šibre, ki jih je v vsakem fazanu kar nekaj in ti škrtajo med zobmi. levinja
17. nov 2005 18:46
Potem pa imajo zobozdravniki precej dela . jadeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti s paradižnikovo omako in baziliko
Široki rezanci la collezione na bolonjski način