Zanima me, kako postrežete krvavice, ker smo zemlja namreč že zelo siti :))
Hvala
Sončen pozdrav iz Gorenjske
smrkolina
Zanima me, kako postrežete krvavice, ker smo zemlja namreč že zelo siti :))
Hvala
Sončen pozdrav iz Gorenjske
smrkolina
11. nov 2005 14:16
Namesto zelja repa ali krompirjeva solata. Vsaj pri nas je tako. Zraven zelja oz. repe pa matevž, pire krompir ali ajdovi žganci. lp Alenka
11. nov 2005 14:20
Samo slan ali pire kromipir in solato ali pa bele žgance in sladko zelje. Gobica
11. nov 2005 14:21
Zraven jote iz kisle repe. Loni Makaroni
11. nov 2005 14:38
Moj mož ima najraje zraven na ocvirkih tenstan krompir in kislo repo (malo podmedeno). Meni praženc ne gre zraven krvavic, raje imam pire ali žgance ali matevža Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
11. nov 2005 14:42
Jaz pa pečem skupaj v pekaču kislo zelje, ki ga pomešam s strtim česnom, in krvavice, poleg pa v olupkih kuihan in potem seveda olupljen krompir - tako ima moj najrajši. Dušanka
11. nov 2005 15:04
Dobra je tudi pastirska ponev. Narežeš krvavice na kolobarje, jih na vročem olju spečeš (naredi se skorijca), v ponev k pečenim krvavicam daš na kose kuhan krompir, posoliš, popopraš, daš malo petršilja in žlico kisle smetane. Pomešaš. Ana
11. nov 2005 15:35
Al pa kuhan krompir narežeš na čisto majhne koščke, razdreš eno krvavico in meso le te pomešaš s krompirjem. Po okusu sam še mal posoliš, zraven pa ješ še krvavico, ki jo pustiš celo. Super zadeva in v tem letnem času tud večkrat preizkušena... js mam glih zdej namen delat frišne krvavice... MJAM! rozanec
11. nov 2005 15:46
Pri nas tako obožujemo krvavice, da jih lahko tudi same jemo, poleg kos kruha. Pozdravček!
11. nov 2005 15:59
rozanec, tudi jaz imam rada to - pri nas se temu reče "drob". Še posebej rada to naredim s kakšno kupljeno krvavico, ki ni posebno dobrega okusa. Potem popražim čebulo, česen, na to vržem razdrto krvavico, pa dišave in začimbe po mojem okusu - in to je potem suuuper! Sicer pa k krvavici ravno tako paše zelena solata kot zelje. Še posebej, če je želodček bolj občutljiv, zelje pa močno zabeljeno (potem pa še krvavica, ki ni ravno postna jed....) LisaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Veseli tiramisu
Svinjska ribica